avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poprire si concediu medical
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poprire si concediu medical

Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, cum se calculeaza retinerea din salariu (poprire de la Finante) a unui salariat care a avut 5 zile de concediu medical? Spunea cineva pe forum ca nu-i putem face retinere daca are concediu medical--mpentru toata luna sau doar pentru perioada in care a fost in concediu?
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 13:48, 2 Decembrie 2009
Nu aveti voie sa ii faceti poprire pt toata luna,ci doar pentru perioada in care s-a prezentat la serviciu.Daca nu i se plateste indemnizatia aferenta concediului medical constituie contraventie soldata cu amenda de la 1000-2500 lei acordata de organele de control ale caselor de asigurari de sanatate sesizate de catre salariat.
Buna ziua,

aceste retineri de obicei se fac lunar: 10,20,30 % din salar sau o suma fixa.
Chiar daca a fost in medical, retinerea se aplica la total salariu (brut sau net, cum e data). Retinerea de la Finante nu are legatura cu concediul medical. E retinere pe venit si, in concediu medical, angajatul a realizat venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie intretinere copil catalinmariusmarin catalinmariusmarin In cei 25% din venitul net de ce intra orele suplimentare/prime/ore weekend in conditiile in care nu sunt venituri fixe? (vezi toată discuția)
Concediu post-natal, 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni ContSters80084 ContSters80084 Va intreb 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni BRUTE sau NETE pentru ca eu am medical si venitul din medical nu e acelasi cu venitul din salariu (la ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna necuvenit Daliborka Daliborka Buna ziua In cazul in care un salariat este angajat de la jumatatea lunii iunie(din 15 iunie 2017), la finalul lunii iulie 2017, angajatorul decide ca toti ... (vezi toată discuția)