Buna ziua. As dori sa va consult in numele unei cunostinte de sex feminin care se confrunta cu un proces de divort (fiindca ma indoiesc ca se va rezolva la notar) si care este foarte nelinistita in privinta custodiei.
In fapt cunostinta mea s-a despartit de sot in urma cu aproximativ o luna - cei doi cazand de comun acord (deocamdata) sa imparta timpul petrecut cu cei doi copii minori ai lor (15 si 9 ani) sub forma "o saptamana la mine, o saptamana la tine". Cunostinta mea are o relatie de tip parteneriat amoros cu un alt barbat si este extrem de speriata de posibilitatea ca, daca inca-sotul ei ar afla, ar putea sa foloseasca aceasta informatie in fata unei Instante de judecata si ar avea de suferit atunci cand este decisa custodia asupra copiilor.
Tin sa mentionez ca, in ceea ce priveste indatoririle de mama, si le indeplineste exemplar, se preocupa de copii (atunci cand se afla in grija ei), ii sustine financiar in orice mod rezonabil si, mai mult decat atat, fetita cea mica e suficient de stresata de momentele in care se afla la tatal ei si isi prefera mama.
Va rog sa imi spuneti daca, iesind la iveala relatia pe care ea o are cu aceasta persoana de sex masculin (sau orice alt sex, de fapt, ca nu cred ca face vreo diferenta), exista posibilitatea afectarii ei in cadrul procedurii de stabilire a custodiei.
”O saptamana la un parinte cealalta la alt parinte” nu e o formula de viata normala! Cu totii ne recunoastem casa drept acasa, si ne dorim, la sfarsitul zilei, sa ajungem la ea. Cu atat mai mult pentru o fata de 15 ani o astfel de alternanata poate contribui la o slaba supraveghere si incoerenta de reguli, periculoase pentru o adolescenta. Mai mult decat atat, la 15 ani nu mai poate nimeni sa o oblige unde sa stea.
Un tata cu astfel de antecedente nu reprezinta un model de ocazie pentru doua fete. Desi de preferat, divortul la notar nu trebuie incheiat indiferent de consecintele lui asupra copiilor.
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna PS, nu tatăl are antecedente ci prietenul mamei.
Casa e acolo unde ești cu cei dragi. Pentru stabilitate emotionala, în special pentru un adolescent este importanta o buna conectare cu amândoi părinții nu cu 4 pereți. Se da mult prea multa importanta unor cărămizi.
Domiciliul alternativ câștiga teren în toate tarile dezvoltate tocmai pentru ca este în beneficiul copilului sa petreacă timp în egala măsură cu amândoi.
Stimate inițiator al topicului, atâta timp cât minorele sunt bine îngrijite de către mama nu ar trebui sa conteze cu cine are mama relații. Este însă ceva subiectiv care neoficial poate atârnă destul de greu mai ales cu asa antecedente.
CRed ca mama ar trebui sa discute cu un avocat, caci poate fi discutabila problematica acelor condamnari. Nu exista o dispozitie legala in acest sens, insa totul se rezuma la mediul in care cresc copiii, daca e sanatos sau nu. Pentru asta ar trebui mai multe detalii.
Copiii, de-a lungul perioadei in care "ii revin" mamei locuiesc exclusiv cu aceasta si nu au legatura cu noul partener al ei. Acesta din urma locuieste singur in imobilul sau. Tehnic copiii nu au de-a face (locativ, cel putin) cu respectivul. Instanta e interesata cu ce persoane are mama legaturi amoroase (chiar daca acestea nu se mai fac vinovate de nimic in prezent si duc o viata stabila din punct de vedere legal)?
Minori
b-8
Buna seara
Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)