avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Foștii proprietari ai apartamentului nu vor să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Foștii proprietari ai apartamentului nu vor să golească boxa de lucruri și folosesc, pentru o ladă frigorifică lăsată acolo, curent tras din apartamentul meu. Ce pot face ca să-i evacuez?

Din luna mai m-am mutat într-un apartament... Fostii proprietari mi-au arătat ca am boxă totul frumos... Au zis ca e Curent tras din apartament... Dar ei când mi-au predat cheia apartamentului mi-au zis sa le mai las cheia de la boxă pana termina sa își care ce au pe acolo.... Am înțeles nicio problema... După un timp i-am sunat sa le cer cheia... Nici vorba sa mai ajung la un consens cu ei... Și aseară am spart boxa sa vad dacă chiar curentul e tras de la mine din apartament... Și da curentul e de la mine... Ei au și lada frigorifica acolo... Băgată în priza... Și lucruri... Ce pot face sa ii evacuez de acolo? Aștept răspunsuri mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
La notar aceasta boxa a fost macar verbal mentionata?!?
Daca nu, acest spatiu nu va apartine.
Daca exista AP in imobil cereti presedintelui informatii privitoare la statutul acestor boxe (in mod cert nu este numai una).
In functie de raspunsul Ap-ului puteti profita de acest spatiu sau nu.
Oricum, taiati curentul electric, nu de la priza boxei ci din apartamentul dvs!!!
Faceti inventarul lucrurilor gasite in boxa in prezenta unui reprezentant AP sau al unui martor (cu foto).
Incuiati boxa si somati in scris fostii proprietari pt neplata curentului si (in functie de statutul boxei), ori dvs ori AP-ul veti putea soma (tot in scris cu confirmare de primire) fostii proprietari sa evacueze boxa.
Daca nu se conformeaza depozitati (dvs ori AP-ul in functie de statutul boxei) lucrurile intr-un alt spatiu cu plata unei chirii de X Ron/luna (atentie informare prealabila in scris obligatorie).
Daca nu platesc, dupa 3 luni executati fostii proprietari si cereti in justitie evacuarea pe motive de salubritate.
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
Demos, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evacuati totul la gunoi si ati rezolvat, bineinteles anuntandu-i in prealabil ca in data de la ora aruncati totul. E ca si cum eu ma duc intr-un bloc, imi depozitez gunoaiele la ei si apoi spun ca ala e locul meu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ȘtefanDorin a scris:

Nu apare în C. F. Dar chestia e ca de 5-6 luni de zile consuma curent de la mine.... Și eu sau oricare alt vecin am avea dreptul sa ocupam acel spațiu

Dacă în C.F. nu apare "boxa" fiţi sugur că nici ei nu au NICI UN DREPT DE PROPRIETATE asupra ei! Aşa că..... înlocuiţi yala şi faceţi curăţenie asigurându-vă să "păstraţi" lucrurile domniilor lor în siguranţă ori duceţi-le la locuinţa acestora!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , cum boxa nu este mentinuta in contract nu va apartine , bunurile din boxa le apartin pot aduce sau nu probe cu inscrisuri de proprietare si va pot actiona in instanta pentru distrugere sau furt cu aceeasi vecini martori care inca mai locuiesc acolo , din practica ei vor ajuta pe fostul vecin nu pe noul vecin care habar nu au cine este , un prim pas este indicat mai sus decuplati curentul doar din casa daca exista priza sau sursa de curent bine mascata in pereta , este posibil sa aiba curent din sursa blocului si aici este alta problema care nu va apartine in mod direct , este problema asociatiei de proprietari reprezentata de presedinte, si nu poti fii stapan pe ce nu este al tau , deci pasi mici si siguri ingropat in inscrisuri pentru ca orice abuz se pedepseste indiferent de care parte te afli.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
II puteti notifica, prin avocat, in sensul de a elibera respectivul spatiu, altminteri, va adresati instantei de judecata.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa vândută fără știrea proprietarilor Adriandr Adriandr Bună Ziua ! Locuiesc intr-un bloc unde avem o boxa pe fiecare etaj, unde avem acces la apometre și robinetul de închidere a apei, tot aici este tras ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)