avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Maternitate

Buna seara.
O lămurire va rog. In data de 8.10.2019 am fost nevoită sa îmi dau demisia de la locul de munca. La o săptămâna distanță am aflat ca sunt însărcinată, sarcina fiind destul de avansată aflându-ma in 8-9 săptămâni.
De atunci am tot încercat sa îmi găsesc ceva de munca, dar pare ca ma urmărește ghinionul având in vedere ca am fost la câteva interviuri, însă nu am fost acceptata. Dacă nu acum, când începe burtica sa crească cu atât mai greu.
Însă ce vreau eu sa știu este dacă beneficiez de maternitate și indemnizația pentru creșterea copilului ? Menționez faptul ca in ultimile 24 de luni anterioare sarcinii, am 17 luni lucrate.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 1 Noiembrie 2019
Care este data prezumata a nasterii copilului ?
18 mai 2020
In perioada iunie 2018 - mai 2020, pentru a a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului trebuie sa aveti realizate de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Aveti cele 12 luni ?
Da, am 17 luni.

Luându-se in calcul perioada mai 2010-mai 2018, am lucrat din mai 2018 pana acum pe 8 Octombrie 2019, când am foat nevoită sa îmi dau demisia.
In speta, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil AlinaT.O. AlinaT.O. Buna ziua, Am 1 an si 8 luni, consecutiv, de munca si mi-am dat demisia pentru a putea frecventa cursurile de postliceala sanitara (sunt la taxa). Peste vreo ... (vezi toată discuția)
Indemnizație sarcina Cristinakst Cristinakst Am 25 de saptamani de sarcina. Iar eu îndeplinesc 1 an la locul de muncă pe 1 aprilie. Pot beneficia de indemnizație? Cum pot? (vezi toată discuția)
Mai beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului? Alex.b Alex.b Buna ziua, Situatia la locul meu de munca este cam incerta, sefa ba inchide, ba nu inchide. Avand 1 an si 4 luni lucrati aici si crezand ca va inchide, acum 1 ... (vezi toată discuția)