Buna! Soțul meu deține o firma de construcții , a executat o lucrare iar firma beneficiara nu a plătit , cum se pot recupera bani? Menționez ca suma este peste 30.000€
Buna seara,
Daca exista un contract atunci va trebui sa se adreseze instantelor de judecata.
Daca lucrarea e ,,LA NEGRU" atunci sunt mari probleme.
consultati un avocat.
Nu va faceti griji daca aveti contract încheiat, va recuperati banii rapid prin intermediul instanței de judecată. Puteti solicita si penalizari de intarziere daca sunt prevăzute în contract plus cheltuieli de judecata ocazionate de acest proces. Este important sa va grăbiți cu formularea acțiunii deoarece daca firma beneficiara se afla pe pierdere riscati sa nu va mai puteti recupera banii si sa rămâneți doar cu satisfacția castigarii procesului.
Luati legatura cu un avocat de pe forum sa va explice procedura si sa aleaga cea mai rapida cale de recuperare a sumelor.
Aveți la îndemână posibilitatea de a formula o acțiune în pretenții (acțiune în răspundere civilă contractuală) sau să vă prevalați de procedura ordonanței de plată în ipoteza în care creanța este certă, lichidă, exigibilă și nu este contestată!
A doua variantă este mai avantajoasă întrucât taxa de timbru este de doar 200 lei!
Cu privire la penalități, dacă nu sunt prevăzute în contract, solicitați dobânda legală!
Contractați servicii avocațiale!
Cesiune creanță
Emil 77
Am un credit la Zaplo care l a predat unui executor judecătoresc.Instanta nu a dispus încuviințarea la executare iar acum creditorul mă sună ca îmi ... (vezi toată discuția)