avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperarea banilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperarea banilor

Buna! Soțul meu deține o firma de construcții , a executat o lucrare iar firma beneficiara nu a plătit , cum se pot recupera bani? Menționez ca suma este peste 30.000€
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 15:05, 6 Ianuarie 2020
Buna seara,
Daca exista un contract atunci va trebui sa se adreseze instantelor de judecata.
Daca lucrarea e ,,LA NEGRU" atunci sunt mari probleme.
consultati un avocat.
da exista contract totul este legal,
Nu va faceti griji daca aveti contract încheiat, va recuperati banii rapid prin intermediul instanței de judecată. Puteti solicita si penalizari de intarziere daca sunt prevăzute în contract plus cheltuieli de judecata ocazionate de acest proces. Este important sa va grăbiți cu formularea acțiunii deoarece daca firma beneficiara se afla pe pierdere riscati sa nu va mai puteti recupera banii si sa rămâneți doar cu satisfacția castigarii procesului.
Luati legatura cu un avocat de pe forum sa va explice procedura si sa aleaga cea mai rapida cale de recuperare a sumelor.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Aveți la îndemână posibilitatea de a formula o acțiune în pretenții (acțiune în răspundere civilă contractuală) sau să vă prevalați de procedura ordonanței de plată în ipoteza în care creanța este certă, lichidă, exigibilă și nu este contestată!
A doua variantă este mai avantajoasă întrucât taxa de timbru este de doar 200 lei!
Cu privire la penalități, dacă nu sunt prevăzute în contract, solicitați dobânda legală!
Contractați servicii avocațiale!
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc! Așa vom face

Alte discuții în legătură

Plata lucrărilor după expirarea contractului Claudia Voșlobeni Claudia Voșlobeni Sunt persoană juridică și am încheiat un contract de prestări servicii. Contractul s-a încheiat la termen, dar lucrările noastre , depuse în termenul ... (vezi toată discuția)
Anaf intoarcere executare silita turboxxl turboxxl Buna ziua, Am un proces castigat cu anaf la fond pentru intoarcerea executarii silite, iar ca intampinare anaf au invocat art 218 din legea fiscala ca ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanță Emil 77 Emil 77 Am un credit la Zaplo care l a predat unui executor judecătoresc.Instanta nu a dispus încuviințarea la executare iar acum creditorul mă sună ca îmi ... (vezi toată discuția)