avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperarea banilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperarea banilor

Buna! Soțul meu deține o firma de construcții , a executat o lucrare iar firma beneficiara nu a plătit , cum se pot recupera bani? Menționez ca suma este peste 30.000€
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 15:05, 6 Ianuarie 2020

Badea Daniela a scris:

Nu, nu a apucat sa facă nimic absolut. Doamna nu vrea să-mi mai dea nimic.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu conteaza aceasta dl Avocat, va rog sa va interesati intai despre situatia clientului si nu sa va scuzati colegii nemotivat. Suma se restituie si daca luna nu este inchisa, nu s-au platit taxe. Daca este inchisa luna, se face factura storno.

Clientul daca este in situatia de imposibilitate de a putea duce demersurile si blocate de avocat, are dreptul sa ceara restituire, inainte de a ii face plangere catre Barou si poate si catre alte organisme abilitate

Din banii respectivi 25-30 la sută reprezinta impozit venit,CAS,taxe barou.Daca a și apucat sa lucreze ceva pt problema dvs ,sa redacteze ,atunci va puteti aștepta să primiti aproximativ-40-45 la sută din suma achitată.in cel mai bun caz.

radulucian 22 a scris:

Daca puteti face dovada achitarii onorariului si a faptului ca av respectiva nu si-a indeplinit obligatiile stabilite prin contract aveti sanse reale de a obtine sumele achitate,sesizand baroul din care face parte.

Daca aveti convorbiri telefonic, contract, chitante , orice ajuta. Nu va lasati descurajata fiindca dansii incearca sa se apere pe forum.

Cititi si
avocata-pusa-sa-plateasca-despagubiri-pentru-executarea-deficitara-contractului-de-asistenta-juridica/

[ link extern ]

Bună ziua,
Ce organisme as mai putea contacta în afara de baroul unde lucrează doamna avocat?

radulucian 22 a scris:

Badea Daniela a scris:

Nu, nu a apucat sa facă nimic absolut. Doamna nu vrea să-mi mai dea nimic.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu conteaza aceasta dl Avocat, va rog sa va interesati intai despre situatia clientului si nu sa va scuzati colegii nemotivat. Suma se restituie si daca luna nu este inchisa, nu s-au platit taxe. Daca este inchisa luna, se face factura storno.

Clientul daca este in situatia de imposibilitate de a putea duce demersurile si blocate de avocat, are dreptul sa ceara restituire, inainte de a ii face plangere catre Barou si poate si catre alte organisme abilitate

Din banii respectivi 25-30 la sută reprezinta impozit venit,CAS,taxe barou.Daca a și apucat sa lucreze ceva pt problema dvs ,sa redacteze ,atunci va puteti aștepta să primiti aproximativ-40-45 la sută din suma achitată.in cel mai bun caz.

radulucian 22 a scris:

Daca puteti face dovada achitarii onorariului si a faptului ca av respectiva nu si-a indeplinit obligatiile stabilite prin contract aveti sanse reale de a obtine sumele achitate,sesizand baroul din care face parte.

Daca aveti convorbiri telefonic, contract, chitante , orice ajuta. Nu va lasati descurajata fiindca dansii incearca sa se apere pe forum.

Cititi si
avocata-pusa-sa-plateasca-despagubiri-pentru-executarea-deficitara-contractului-de-asistenta-juridica/

[ link extern ]

Buna ziua,

Recuperarea creantei presupune introducerea unei actiuni pe rolul instantei de judecata. In cadrul actiunii se vor prezenta motivele care justifica admiterea actiunii si se vor depune probele aferente, respectiv, contractul care a stat la baza executarii lucrarii si dovada executarii acesteia.

Ulterior obtinerii hotararii favorabile, se va depune cererea de executare silita la executorul judecatoresc si se va demara procedura de executare silita impotriva firmei beneficiare.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Intai faceti plangere la barou, dar plangere facut argumentat cu nr sesizare si cautati in lege obligatiiel unui avocat , inclusiv in contract.

Daca aveti dovada platii sau factura, si nu are contract prestare, iarasi incalca legea prestari serviciilor de avocatura.

Daca aveti , analizati contractul, intrucat acolo trebuie sa scrie obligatiile de care se face reapunzator avocatul;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata lucrărilor după expirarea contractului Claudia Voșlobeni Claudia Voșlobeni Sunt persoană juridică și am încheiat un contract de prestări servicii. Contractul s-a încheiat la termen, dar lucrările noastre , depuse în termenul ... (vezi toată discuția)
Anaf intoarcere executare silita turboxxl turboxxl Buna ziua, Am un proces castigat cu anaf la fond pentru intoarcerea executarii silite, iar ca intampinare anaf au invocat art 218 din legea fiscala ca ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanță Emil 77 Emil 77 Am un credit la Zaplo care l a predat unui executor judecătoresc.Instanta nu a dispus încuviințarea la executare iar acum creditorul mă sună ca îmi ... (vezi toată discuția)