avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare creante salariale de la o firma in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare creante salariale de la o firma in insolventa

Firma la care sunt angajata a intrat in insolventa de 2 ani de zile. Eu am de recuperat salariu din octombrie 2018. Patronul firmei care este si administrator special da salariile cand vrea si cum vrea. Am vorbit si cu administratorul judiciar pentru ca am inteles ca se pot recupera niste bani din fondul de garantare dar acesta ma tot amana, nu-mi da nici un raspuns clar cum as putea rezolva situatia. Majoritatea angajatilor au plecat din firma iar cei care au ramas nu-i intereseaza de ce li se intampla. Deci nu stiu care sunt pasii urmatori. Administratorul special n-are nici o treaba, cel judiciar, la fel, nu-l intereseaza, daca fac sesizare la ITM, am inteles ca s-ar putea sa plateasca o amenda, ceea ce nu ma incanta, eu vreau sa-mi recuperez salariul. Ma intreb daca pe noi, angajatii, ne mai protejeaza cineva, mai avem vreo sansa ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 5 Noiembrie 2019
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii - neplata salariului - si va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator/administratorul judiciar sa va plateasca salariile restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat-angajator - neplată drepturi salariale amygos_sm amygos_sm Lucrez la un patron italian cu circa 800 angajati,care din decembrie 2017 a intrat in insolventa. Incepand cu 1 martie 2018 nu a mai platit salariile decat la ... (vezi toată discuția)
Buna seara,as avea nevoie de un sfat,situatia sta in felul urmator: ... Alina 87 Alina 87 BUNA SEARA,AS AVEA NEVOIE DE UN SFAT,SITUATIA STA IN FELUL URMATOR: LUCREZ LA O FIRMA DE CALLCENTER CU PUNCT DE LUCRU IN CLUJ. Salariul nu l-am primit nici ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie să urmăm pt a primi salariile restante? Denis ionut Denis ionut Azi 17 08 2018 nu am primit salariile pe iunie si iulie. Patronul si firma sunt din Bucuresti si locul de munca(obiectivul) fiind in Galati si din 8 08 2018 au ... (vezi toată discuția)