Firma la care sunt angajata a intrat in insolventa de 2 ani de zile. Eu am de recuperat salariu din octombrie 2018. Patronul firmei care este si administrator special da salariile cand vrea si cum vrea. Am vorbit si cu administratorul judiciar pentru ca am inteles ca se pot recupera niste bani din fondul de garantare dar acesta ma tot amana, nu-mi da nici un raspuns clar cum as putea rezolva situatia. Majoritatea angajatilor au plecat din firma iar cei care au ramas nu-i intereseaza de ce li se intampla. Deci nu stiu care sunt pasii urmatori. Administratorul special n-are nici o treaba, cel judiciar, la fel, nu-l intereseaza, daca fac sesizare la ITM, am inteles ca s-ar putea sa plateasca o amenda, ceea ce nu ma incanta, eu vreau sa-mi recuperez salariul. Ma intreb daca pe noi, angajatii, ne mai protejeaza cineva, mai avem vreo sansa ?
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii - neplata salariului - si va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator/administratorul judiciar sa va plateasca salariile restante.