avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depunere concedii medicale la Casa de Sanatate dupe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunere concedii medicale la Casa de Sanatate dupe cele 90 de zile

Se mai pot depune dosarele de recuperare dupa expirarea celor 90 de zile, invocand ca legea nr. 158/2005 nu prevede in niciun caz ca dincolo de acest termen indemnizatiile nu mai pot fi solicitate, cele 90 de zile fiind doar un termen de recomandare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 6 Noiembrie 2019
Nedepunerea în termenul legal de 90 de zile a cererii de recuperare a sumelor privind concedii si indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, însoţită de toate documentele justificative menţionate mai jos atrage după sine respingerea cererii ca tardiv formulată.
[ link extern ]
nici daca termenul de 90 de zile nu pare a fi unul de decadere? legea nu prevede " doar in termen de 90 de zile" care ar fi putut induce decaderea
Legea prevede precis : Indemnizațiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data...

DECIZIA nr. 70 din 15 octombrie 2018 referitoare la interpretarea dispozițiilor art. 40 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare
ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE - COMPLETUL PENTRU DEZLEGAREA UNOR CHESTIUNI DE DREPT
.......
pct.28 ".... De asemenea, și efectele nerespectării termenului sunt evidente, de vreme ce textul de lege stabilește că numai în termenul prevăzut persoanele aflate în ipoteza normei «sunt în drept» să solicite restituirea de la casele de asigurări sociale de sănătate, depășirea termenului având ca efect decăderea din dreptul de a formula cererea de restituire.“
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fnuass ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, ce facem cu sumele de recuperat din FNUASS, pentru care nu am depus cerere in termen de 90 de zile si pe care nu pot sa le mai recuperez incepand ... (vezi toată discuția)
Refuzul la plata al concediului medical de catre angajator dupa ... VivieneV VivieneV Refuzul la plata al concediului medical de catre angajator dupa data de 5 este posibil? (vezi toată discuția)
Recuperare c/v concediu medical Negru Rodica Negru Rodica Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am intalnit pana acum si v-as ruga sa ma ajutati.Cu data de 01.10 am angajat o persoana cu domiciliul stabil in alt ... (vezi toată discuția)