avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conditii de muncă
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conditii de muncă

Conditiile de muncă în magazinul X, nu știu dacă cineva a mai sesizat. Este inuman sa lucrezi la temperaturile foarte scăzute în. care se lucreaza. De ce nu respectă normele europene de a tine produsele refrigerate in spatiul amenajat, pentru ca temperatura in magazin sa fie umană,fiind firmă Austriacă ar trebui să știe acest aspect.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:54, 5 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Puteti sesiza, In scris, ITM-ul si vedeti ce spun si dumnealor...
Cerintele minime de securitate pentru locul de munca aprobate prin HG nr. 1091/ 2006 mentioneaza in anexa 1
7. Temperatura in incaperi
7.1. In timpul programului de lucru, temperatura din incaperile ce cuprind posturi de lucru trebuie sa fie adecvata organismului uman, tinandu-se seama de metodele de lucru utilizate si de cerintele fizice impuse lucratorilor.
7.2. Temperatura in camerele de odihna, in incaperile pentru personalul de serviciu permanent, in grupurile sanitare, in cantine si in incaperile pentru acordarea primului ajutor trebuie sa corespunda destinatiei specifice a acestor incaperi.
7.3. Ferestrele, luminatoarele si glasvandurile trebuie sa permita evitarea luminii solare excesive la locurile de munca, in functie de natura muncii si de locul de munca.
Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa respecte prevederile de mai sus.
Dupa caz, daca nu se rezolva amiabil puteti sesiza ITM in scris. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Într-o hală de producție (confecții metalice), care sunt ... Eugen Ioan Blaga Eugen Ioan Blaga Într-o hală de producție (confecții metalice), care sunt normele pentru temperatura ambientală? (vezi toată discuția)
Care sunt temperaturile din birouri pe timp de iarna si pe timp de vara ? oanaportar oanaportar A inceput iarna..... In birouri este frig .... Toti salariatii am cerut domnului director sa dea drumul la incalzirea termica cu centrala pe gaz. Va rog sa ... (vezi toată discuția)