avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot scapa de un asociat dezinteresat?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot scapa de un asociat dezinteresat?

De 3 luni mi s-au cesionat 50%din partile sociale ale unui SRL, (am imputernicire legalizata), dar nu pot intra in drepturi, pt ca asociatul, cetatean al altei tari, nu vrea sa vina sa semneze si nici nu vrea sa desemneze pe cineva in locul lui.
SRL-ul este din 1998, dar in toti acesti ani el nu s-a implicat deloc in activitatea societatii, care acum este in pierdere. As vrea sa redresez aceasta soc., dar nu stiu daca are rost atata vreme cat nu pot intra in drepturile mele.
In opinia mea, lucrurile sunt clare. calitatea de asociat intr-un s.r.l. se dobandeste de la data inregistrarii actelor la ORC. In masura in care contractul de cesiune nu a fost semnat de catre asociati acesta nu-si va putea produce efectele juridice.
Prin urmare NU aveti calitatea de asociat in acel s.r.l.
Sfatul meu prietenesc este de a "uita" aceasta poveste iar daca tot va doriti sa ajungeti om de afaceri cel mai bine este sa va afceti propria firma(societate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Retragere din firma eandrei eandrei Buna ziua, am consituit acum 7 ani o societate impreuna cu un asociat 50%- 50% fiecare, dupa care nu m-am mai ocupat de firma de atunci ; intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)