avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio?

Buna ziua,

Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa platim apometre cu unda radio. Costul a fost adaugat la intretinere. Noi nu suntem de acord, si in acest sens eu am depus o petitie si un tabel de la mai multi proprietari de la scara mea (9 din 20 in total). Care este cadrul legal pentru ceea ce ei spun ca este obligatoriu? Exista vreo norma in acest sens? Ce putem face daca in continuare suntem obligati, iar noi nu dorim acest lucru? Cui sa ne adresam?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Adam Grecu a scris:

in schimb, apometrul de bransamet il veti gasi aproape tot timpul in miscare, ori din cauza unor mici scapari pe undeva , ori sunt proprietari care tocmai atunci consuma, nemaivorbind ca fiind de calitate superioara, debitele de pornire sunt foarte mici (arata

Explicatia e foarte simpla, prin apometrul de bransament trece consumul total al condominiului.
Faceti un test simplu si vedeti daca dati drumul la un consum foarte mic, urmarit doar pe un singur apometru de apartament din condominiu, daca mai misca cel de bransament.

E greu de prins asa ceva, ca numai un singur foarte mic consumator sa existe in condominiu, dar va garantez ca cel de bransament nu va misca, daca cel mic din apartament abia porneste.

Referitor la verificarea metrologica, atunci cand am facut-0 la apometrul de la companie la 7 ani , pe domeniul principal avea eroarea sub 2%, insa la debit minim avea 6% in loc de 5% cit e permis. Nu a functionat niciodata la debit minim si nu era nevoie sa functioneze asa, dar l-am aruncat si am fost nevoiti sa luam altul. Desi arata perfect la debitele la care il foloseam noi de zeci sau peste 100 m3/h.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
latka, moderator
Chiar asa se intampla in practica si va rog sa ma credeti ca am avut de-aface cu zeci si zeci de tipuri de contori (industriali) - de apa, de gaze, de lichide industriale, de energie electrica, termica. Nu mai vorbesc de fel de fel de tipuri de cantare si alte instrumente de masurat.

In final va pot spune si dvs. stiti deja acest lucru: depinde unde aplicam masuratorile, in ce domeniu si cu ce precizie vrem/dorim sa facem masuratorile.
In domeniul nostru, discutam mai mult ca sa ne aflam in treaba si ne place sa ne contram pentru mai nimic, dar macar avem libertatea sa discutam!
Stima, AG
PUTETI SA IMI MENTIONATI MACEASTA LEGE?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti sa primiti raspuns, incercati sa puneti o intrebare coerenta. De-a "lungul" acestui topic s-au facut mai multe referiri legislative. Veniti cu o intrebare punctuala, ce va intereseaza?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator cu practici abuzive sevastia sevastia În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a ... (vezi toată discuția)
Contoare inteligente de apa bomboana bomboana Daca o firma particulara autorizata de apa Nova vine intr un bloc si monteaza apometre cu citire radio, firma trimite la administratie facturi precum la gaze ... (vezi toată discuția)
Sunt apometrele inteligente obligatorii pentru apa rece potabilă la un apartament de bloc? GeorgeBK GeorgeBK Vă salut. Înțeleg că măsura cu privire la montarea apometrelor cu citire radio în artamentele de bloc (condominiu) a fost stabilită în contextul ... (vezi toată discuția)