avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot folosi uscatoria daca m-am opus vanzarii ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot folosi uscatoria daca m-am opus vanzarii ?

Buna seara,

Intr-o scara cu 19 apartamente, doi proprietari, a 2 aptm., s-au opus la vanzarea de acum 3 ani, restul fiind de acord si chiar primind suma de bani oferita de cel care a cumparat-o.Cei 2 sunt direct afectati si nu vroiau vanzarea cu nici un pret, fiind si vecini perete comun cu aceasta uscatorie ! Va intreb pe Dvs., ca specialisti, avem dreptul sa o folosim, noi cei 2 care nu ne-am vandut cota parte ? Cel care a cumparat-o a pus lacat, ba mai mult a instalat gazul in ea, insa nu-i este intabulata ! Va putea fara cei 2 sa o intabuleze ? Dar noi cum putem intra in dreptul de a o folosi, partea ramasa - fiind f mica ? multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 18:49, 4 Decembrie 2009
In primul rand sa lamurim aspectul cu asa-numita "vanzare". In fapt nu este nici o vanzare , partile comune nu pot fi vandute deoarece ele nu pot fi dezmembrate fiind coproprietate fortata si perpetua a tuturor proprietarilor din imobilulu respectiv!
In al doilea rand sfatul meu este sa faceti plangere penala la politie pentru tulburare de posesie si sa solicitati deschiderea spatiului respectiv care are destinatia de uscatorie. Anuntati-l si pe presedintele asociatiei de proprietari si pe administrator.
Succes!
Multumesc domnule Mihai !
Nu voi face plangere fiindca nu merita sa-mi fac drumuri si sa pierd timp, insa stiu ca e coproprietate perpetua, comuna, fortata... si totusi e vanduta mai mult de 51 % dar 3 apartamente, ne-am opus vanzarii ! Acea vanzare s-a facut acum 3 ani, insa nu este intabulata nici in prezent, este cu acte de mana incheiate cu fiecare proprietar in parte. EU MA VOI OPUNE IN CONTINUARE, chiar daca cota mea a ramas mica, este lipita de aptm., meu ! Cei care si-au vandut cotele au fost cei care au fost convinsi sa i-a banii si sa nu contribuie cu nimic la repararea acoperisului, beciurilor, etc., banii dandu-se direct in mana oamenilor, care s-au bucurat atunci de 12 milioane de lei, acum se plang ca le ploua la etj.4, beciurile sunt cu apa, da nu mai au ce vinde ! O parte din locatari au cazut de comun acord sa se repare tot ce este de reparat si apoi restul ce ramane sa se imparta ! Timp de 3 ani s-au tot dat bani oamenilor s-a vandut asa, pe rand cotele...iar babele au fost de acord decat sa ramana in pierdere, acum se plang ca nu au conditii. ASOCIATIA DE LOCATARI LIPSESTE DIN ACEL BLOC !! Nu exista, nu s-a constituit ! Eu oricum nu mai locuiesc acolo insa sunt proprietara in continuare si nu voi ceda cotele mele parti , chiar daca ajung in instanta ! VA MULTUMESC ORICUM PENTUR RASPUNS ! Cu mult respect, SPIRIDUS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta cheltuielile cu uscatoria cand nu e intabulata pe noul proprietar ? spiridus spiridus Daca \"uscatoria\" nu este vanduta de catre toti proprietarii, iar actualul care a cumparat doar mai mult de jumatate cote parti din acest spatiu \"comun\", ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Subsolul blocului si uscatoria este socotita la impozitare egal ptr. toti locatariii? spiridus spiridus Buna ziua tuturor ! Louiesc la parteru unui bloc cu 4 etaje, avem cel mai mare aptm din scara, noi nu avem deloc beciuri, insa sub aptm nostru sunt ... (vezi toată discuția)