Este legal ca asociația sa solicite o suma de bani pentru a pune gresie și faianță în ghena fără acceptul proprietarilor? Și o suma destul de mare per total pentru asa zisa lucrare?
Legea obliga ca toate îmbunătățirile/reparațiile codominiului sa fie propuse în adunarea generală, votate si executate. Din pacate foarte multi locatari nu participa la ședința, nu votează si se opun modernizarilor fără să înțeleagă că sunt efectuate în beneficiul comun al asociatiei.
Bucurati-va ca exista oameni care doresc să trăiască civilizat în blocul în care locuiti si se implica, eventual sprijinitii.
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
@filip01,
Per total aveti dreptate, desi cam amestecati notiunile, ma refer la faza cu baronii!
Daca dumneta - dau un exemplu - nu vrei sa participi de nicio culoare la, hai sa-i zicem ca pe vremuri - viata de asociatie, atunci ai macar doua posibilitati:
1. Nu faci nimic, adica treci in postura de supus austriac si aici, in opinia mea sunt macar doua - trei categorii de oameni;
- simpli proprietari care ori au incredere totala in presedinte sau administrator si atunci, doar isi achita sumele repartizate fara prea mari comentarii;
- cetateni, de obicei salariati cu 1-2 joburi care nu au timp de discutii cu noi;
- cetateni a caror venit este destul de mare ca sa se impiedice de 100-200 lei cat au de achitat la asociatie si chiar mi-au si spus: - nu ma intereseaza, eu achit cat am pe lista si cu asta basta; nu am eu timp de toate prostiile;
2. Daca tot nu te intereseaza nimic (exemplu meu ipotetic), poti sa-ti vezi de treaba ta sau sa fii pe post de camera de supraveghere, sa discuti pe sestache, pe la coltul blocului; daca il convoci la o sedinta (de bloc sau AG, nu vine ca are treaba, este plecat la "tzara"sau in alta parte... Este clar ca este gruparea ce-a mai paguboasa, cei care baga toate strambele, cei care creaza cele mai mari disensiuni printre proprietari la nivelul asociatiei;
Cu cine am mai ramas, noi cei de la asociatie (retineti ca eu sunt administrator, adica nu fac parte din conducere) ?
Cu o mana de oameni care de fiecare data, daca i-ai convocat, oamenii vin si chiar participa activ la discutii si la luarea unor hotarari. Tot acestia sunt cei care mai "fac"cate ceva pe langa bloc, mai intretin un spatiu verde, mai au grija de un batran sau un copil, mai au grija de casa scarii, etc.
Vedeti faza cu baronii locali (generic vorbind, cei din partide) - oameni cu ceva "vocaliza" , invatati sa de-a din gura, fini observatori ai fenomenului, cei care trec din barca in barca, doar sa le fie lor bine - lor si ai lui- neamuri, amante, cumetri...
Daca ii comparati cu"baronii" de la asociatiile de proprietari, consider ca exagerati, dar este dreptul dvs. sa aveti si aceasta parere. Observati ca este legislatie cat incape. Nu se poate ca toata lumea sa fie absenta, sa nu se intereseze de ceva, sa nu i-a pozitie la niste actiuni ale asociatiei, sa stea cu capul plecat. Ca mai sunt unii care mai scriu si pe forum - este f. bine - mai invata cate ceva si ei si poate mai citesc si altii. Am rugamintea sa va uitati pe profilul meu cu cele peste 6.700 de raspunsuri la tot felul de intrebari pus de catre useri. Sunt raspunsuri la probleme, in ce-a mai mare parte rezolvate de catre mine sau de care am mai auzit si eu. Retineti ca nimeni nu detine adevarul absolut, viata aceasta este un sir de compromisuri pe care trbuie sa le depasim...
In fine, putem discuta si punctual pe o anumita problema. Eu nu folosesc un ID oarecare, folosesc numele si prenumele din cartea de identitate si raspund pentru orice virgula pe care o pun sau nu o pun intr-un text ( recent am fost admonestat de un mare iubitor de gramatica de limba romana, cum ca nu stiu cum se scrie cea, adica nu am folosit cratima... adica nu stiu a scrie romaneste...). Se mai intampla, dar nu cred ca acesta poate fi un motiv serios de a ne balacari pe forum. In fine, asta este...
Cu stima, Adam Grecu
Cunosc foarte multe asociatii de proprietari unde in 30 de ani de zile, nu s-au prezentat niciodata mai mult de 20% dintre proprietari la adunarile generale. Si cu toate astea s-au facut investitii, modernizari si asociatiile merg bine-mersi.
Psihosex
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, unde adminul si presedintele sunt oameni onesti si bine intentionati, constiinciosi, constructivi, cu respect fata de Lege si oameni! Si unde nu sunt grupulete meschine! Cinste lor!