avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promisiune de marire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promisiune de marire salariu

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: nou angajat, trec perioada de proba 3 luni cu excelent, si primesc o oferta mai buna la alta companie. Initiez procedura de demisie si firma curenta imi face o contraoferta egala cu a celei de a doua firme. O accept si raman. Un email cu noul salariu este trimis la financiar ("Va rog sa ii mariti lui Cutare salariul net la suma X incepand cu luna ..."). Dupa care trece o luna si constat ca respectiva contraoferta nu s-a concretizat, cu completitudine. Mai exact, noul salariu este mai mic, sa zicem cu Z sute de euro pe luna. Nu ma asteptam la asemenea... Intre timp am pierdut ce-a de-a doua oferta. Probabil ca voi pleca la prima ocazie, insa as vrea sa stiu cum se poate rezolva situatia intre timp, in sensul ca pana gasesc un alt job sau pana cand se termina proiectul curent pentru care sunt angajat ... sa fiu platit cu salariul promis. Exista doar emailul de care vorbeam mai sus. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Lucican2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 13 Noiembrie 2019
Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.

Ati primit o astfel de informare ?
Nu. Dupa renegociere, nu a existat decat acel email prin care managerul meu a anuntat financiarul sa mi se modifice salariul net la noua valoare, renegociata.

As mai vrea sa stiu daca in conditiile in care nu si-au respectat promisiunea de marire a salariului, pot considera ca au incalcat practic contractul de munca si sa imi dau demisia fara preaviz (sau preaviz de doar zece zile in loc de 20).
Renuntarea la preaviz nu o faceti dvs ,ci angajatorul (preaviz de doar zece zile in loc de 20)

In c.i.m. exista prevazuta promisiunea de marire a salariului ?
Din cate stiu, cand contractul nu este respectat se poate demisiona fara preaviz. Cu alte cuvinte, daca deja nu sunt platit cu cat mi s-a promis, eu de ce m-as tine de promisiunea ca o sa muncesc sau ca o sa respect un preaviz sau orice alta clauza din contract.

Contractul individual are prevazuta o clauza de reevaluare anuala.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Lucican2010, utilizator
Daca exista prevazuta in c.i.m., obligatia de marire a salariului si care este nerespectata de catre angajator , atunci se poate demisiona fara preaviz ... promisiunile incalcate nu pot constitui motiv de demisie fara preaviz.

Alte discuții în legătură

Compensatii pentru demisie. timgabita timgabita Buna ziua, Sunt angajat in cadrul departamentului comercial al unei companii nationale. Astazi am fost instintat telefonic cum ca firma nu mai are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz soplantaicalin soplantaicalin Buna ziua, daca la momentul angajarii, respectiv 17 Noiembrie 2017 mi s-a promis majorarea salariului dupa perioada de proba, ulterior afland ca suma aceea nu ... (vezi toată discuția)
Pot sa demisionez la zi fara completarea unui preaviz? nasha nasha Sunt asistent in brokeraj, si de cateva zile firma a anuntat taierea bonurilor de masa pe o perioada de 6 luni,pe motiv ca \"lucrurile nu merg prea ... (vezi toată discuția)