avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca vs contract de comodat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca vs contract de comodat

Buna ziua. Am si eu o dilema... Daca închei un contract de comodat cu o firmă, acesta poate tine loc de contract de munca? Să va explic. Doresc sa lucrez la Uber. Pe site-ul lor am văzut că se poate încheia si un contract de comodat. Din ce am citit si eu, contractul de comodat este de 3 feluri: pt mobile, imobile si auto. Daca ar fi sa închei un contract de comodat la care din cele 3 categorii s-ar încadra? Pt ca eu nu am un lucru fizic ca sa-l iau in închiriere..... Voi lucra pe masina mea. Intre mine si firma partenera va exista doar "copia conformă a mașinii". Aceasta sa fie oare obiectul contractului de comodat? Apoi, pe site scrie ca se face un contract de comodat autentificat. Ce inseamna autentificat? Pe alte site-uri am citit ca nu sunt obligat să înregistrez acest contract de comodat la notariat sau la anaf(cred...). Adica nu trebuie sa plătesc vreo taxa undeva ca la contractul de munca ( de ex. 860 lei/luna, program 8 ore). E legală treaba asta? Apoi, daca vreau sa lucrez in acelasi timp ( adica peste cele 8 ore legale/zi) si in alta parte (de ex. la Glovo) pot dovedi cu acest contract de comodat ca lucrez deja in alta parte la program de 8 ore? Multumesc si astept un raspuns. Toate cele bune!
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
cr1co, utilizator
Contractul de munca nu este acelasi cu contractul de comodat .. sunt doua acte juridice distincte.
Contractul de comodat presupune folosita unui bun mobil/imobil in schimbul unei prestatii succesive.
Contractul de munca presupune prestarea muncii in folosul unui angajator, de regula persoana juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, lucrez ca si curier la bolt, eu fiind student, si ... balatalurcis balatalurcis Buna seara, lucrez ca si curier la Bolt,eu fiind student, si ca taxe platesc doar 50 de lei contractul de munca si comisionul firmei partnere.Dar ce nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost la un cabinet notarial, si le-am explicat ... MarianGhinea MarianGhinea Buna ziua, Am fost la un cabinet notarial, si le-am explicat atat doamnei de la secretariat cat si doamnei notar ca vreau sa fac un contract/procura ... (vezi toată discuția)
Contract comodat justitia e oarba justitia e oarba Poate fi incheiat un contract de comodat intre persoana fizica si cabinetul medical individual apartinand acesteia, contract avand ca obiect masina proprietate ... (vezi toată discuția)