avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Bună seara. Sunt angajat de 1 an la stat soția mea naste în luna decembrie. Am anunțat șefii ca as vrea sa beneficiez de concediu de creșterea copilului dar am fost anunțat de șeful meu ca el nu este deacord ca dacă vreau concediu sa ma duc în alta parte unde îmi acorda. Ce pot sa fac în aceste condiții?
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Jhonny35, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 9 Noiembrie 2019
OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și la art. 11 alin. (1) lit. a). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
....

art.26
....
(2) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 25.
....
(4) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute la alin. (1)-(3) se fac de către inspectorii sociali.
...

In speta, adresati-va in cazul refuzului AJPIS-ului (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru creșterea copilului Lili1980 Lili1980 Unde pot sa mă adresezitați dacă sunt în stimulent de inserție și vreau sa intru în concediu pe creșterea copilului dar angajatorul nu este de acord? ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.angajatorul poate decide sa nu îmi acorde luna tatălui ... Catalin ilies Catalin ilies Bună ziua.Angajatorul poate decide sa nu îmi acorde luna tatălui de creștere a copilului? Și ce pot face în situația asta? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, un salariat, tatic, solicita suspendarea contractului ... Oanacora Oanacora Buna ziua, Un salariat, tatic, solicita suspendarea contractului de munca pentru crestere copil pana la 2 ani. Angajatorul refuza solicitarea salariatului ... (vezi toată discuția)