avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua.Angajatorul poate decide sa nu îmi acorde ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua.Angajatorul poate decide sa nu îmi acorde luna tatălui ...

Bună ziua.Angajatorul poate decide sa nu îmi acorde luna tatălui de creștere a copilului? Și ce pot face în situația asta? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 30 Ianuarie 2021
Detaliati ce se intampla cu "luna tatalui ".... indeplineste/nu indeplineste conditiile pentru indemnizatia CCC ?
Sotia are ccc pana pe 14 mai 2021.Ea vrea sa întoarcă mai devreme cu 60 de zile sa poată benefica de sporul de inserție. Cred ca pe 10 martie. Eu am anunțat angajatorul ca vreau sa îmi iau acea luna de ccc de pe data de 10 martie. Problema e ca angajatorul nu vrea sa îmi acorde acea luna, pe motiv ca nu are cine sa ma înlocuiască. Ce pot face în situația asta? Sper ca ati înțeles.
Condițiile de ccc le indeplinesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, puteti sesiza AJPIS -ul.

OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și la art. 11 alin. (1) lit. a). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
.......

art.26
..
(2) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 25.
....
(4) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute la alin. (1)-(3) se fac de către inspectorii sociali.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru creșterea copilului Lili1980 Lili1980 Unde pot sa mă adresezitați dacă sunt în stimulent de inserție și vreau sa intru în concediu pe creșterea copilului dar angajatorul nu este de acord? ... (vezi toată discuția)
Intrare in concediu de crestere copil din perioada de proba george_radu george_radu Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba, sotia mea nu a indeplinit stagiul de cotizare (din Martie 2015 nu are venituri), copilul s-a nascut in 31 Decembrie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil acordat tatalui mihailccc mihailccc Buna ziua, Am o nelamurire referitor la acest concediu si anume dupa nasterea copilului in cit timp se pot depune actele pentru obtinerea concediului in ... (vezi toată discuția)