avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este legal sa mi se retina alocatia copilului?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este legal sa mi se retina alocatia copilului?

Este legal daca eu am poprire pe cnp iar anafu imi retine alocatia minorului ..mentionez ca titular cont sant eu ca mama...baietelul este minor
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:43, 8 Noiembrie 2019
De ce nu ați ales să primiți alocația prin mandat poștal.

Prin mandat poștal nu v-o vă poate reține alocația copilului.

Legea nu permite poprirea nici din contul bancar, dar practic se întqmplă frecvent reținerea alocației, a indemnizației de creștere copil, a diurnei, a normei de hrana.....

Anunțați Banca că este alocație pentru copil, și concomitent notificați ANAF-ul în scris cu nr. de înregistrare.
Banca vă poate ajuta, dar nu poate face mare lucru, fiind terț poprit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar danaly03 danaly03 Bună ziua. Executorul poate pune poprire pe o suma dintr un cont bancar, în care primesc doar indemnizatie crestere copil și alocațiile copiilor? ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe alocatia copilului? lauritalaurita lauritalaurita Am primit un email de la raiffeisen \\"Va informam ca in data de 06.01.2015 s-a instituit pe conturile dumneavoastra poprirea dispusa de catre PRIMARIA ... (vezi toată discuția)