avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suportă costurile poștale pentru notificările ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suportă costurile poștale pentru notificările recomandate trimise membrilor asociațiilor de proprietari?

Buna seara,
Am tot citit pe internet legat de notificarile cu recomandare postala, pentru membrii asociatiei de proprietari, prin care sa fie anuntati de Adunarea Generala, dar nu am gasit nicaieri specificat concret, cine trebuie sa suporte costurile pentru aceste recomandate postale.
Ma puteti lamuri in aceasta privinta?

Multumesc anticipat!
Cu stima,
Mihai
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:14, 14 Noiembrie 2019


Corneliu11 a scris:

Nu exista nicio modalitate prin care poti demonstra ca respectiva persoana a primit mail-ul sau SMS-ul.

Buna.
Daca eu trimit un sms catre un numar de telefon, pe factura mea de telefonie, la detalii apeluri apare ca am trimis un SMS catre numarul respectiv, data si ora cand am trimis.
I Prin metoda asta consider ca pot sa demonstrez ca am trimis un sms de instintare. Presupun ca instanta accepta asa ceva ca dovada de instintare. n telefon, daca dau pe detaliile SMS-ului, apare si statusul daca SMS a ajuns la destinatar sau nu, trebuie sa ai activata optiunea de confirm delivery in telefon.
Acuma nu stiu ce se intampla, daca respectivul zice ca a renuntat la acel numar la care s-a trimis SMS-ul .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


alinz a scris:



Corneliu11 a scris:

Nu exista nicio modalitate prin care poti demonstra ca respectiva persoana a primit mail-ul sau SMS-ul.

Buna.
Daca eu trimit un sms catre un numar de telefon, pe factura mea de telefonie, la detalii apeluri apare ca am trimis un SMS catre numarul respectiv, data si ora cand am trimis.
I Prin metoda asta consider ca pot sa demonstrez ca am trimis un sms de instintare.

Puteti considera ce vreti dvs. dar ca ati respectat legea ..NU.
In instanta pierdeti sigur.
Si sa nu uitam ca proprietarul trebuie sa primeasca si ordinea de zi a adunarii.
In scrisoarea recomandata proprietarul primeste o instiintare scrisa, semnata si stampilata de presedinte. Cum faceti asta cu un simplu SMS ?
Sper ca nu va ganditi la expedierea pe WhatsApp ptr. ca va voi intreba ce faceti cu destinatarii care au telefoane pe lampi sau numai telefoane fixe.
Exista modalitati ale asociatiei prin care se poate asigura ca prin comunicarea electronica sa se realizeze respectarea legii. Postez mai departe o hotarire ICCJ intr-o speta oarecum asemanatoare:

"Pentru considerentele expuse, ÎCCJ – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a considerat că se impune admiterea sesizării, pronunţând următoarea soluţie:

Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Iaşi – Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale în Dosarul nr. 6.975/99/2014 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 77 din Codul muncii, cu referire la dispoziţiile art. 278 alin. (1) din Codul muncii şi la dispoziţiile art. 1.326 din Codul civil, decizia de concediere individuală emisă potrivit dispoziţiilor art. 76 din Codul muncii se poate comunica prin poşta electronică, aceasta reprezentând o modalitate de comunicare aptă din punct de vedere procesual să declanşeze curgerea termenului de contestare jurisdicţională a deciziei, potrivit dispoziţiilor art. 211 lit. a) din Legea nr. 62/2011 raportat la dispoziţiile art. 216 din acelaşi act normativ, cu referire la dispoziţiile art. 184 alin. (1) din Codul de procedură civilă, în condiţiile în care salariatul a comunicat angajatorului aceste date de contact şi există o uzanţă a acestei forme de comunicare între părţi.


[ link extern ]
Referitor la legalitate comunicarii electronice Latka a spus: ''în condiţiile în care salariatul a comunicat angajatorului aceste date de contact şi există o uzanţă a acestei forme de comunicare între părţi''.
Chiar daca un proprietar si-a comunicat adresa de mail trebuie sa exista o conventie (uzanta) ca accepta si recunoaste comunicarile prin mail. Conventie care ar trebui sa fie scrisa, semnata si existenta in registrul de procese verbale al asociatiei.
Lasind de o parte aspecte tehnice - ''am fost plecat, n-am deschis calculatorul, a intrat in spam, am avut un virus'', toate greu de combatut.
O complicare inutila atit timp, asa cum au spus si altii inaintea mea, nici anuntul la avizier, nici tabelul convocator semnat nu-i fac pe unii proprietari sa vina la adunare.
Este un punct al legii 196 care trebuie schimbat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok. Legea nu specifica exact cine si cum suporta aceste cheltuieli.
Sa zicem ca pentru prima adunare le suporta asociatia, iar la AG se voteaza sa se adauge in regulamentul de ordine interioara, ca pe viitor, aceste costuri sa fie suportate de fiecare proprietar in parte (cei care primesc astfel de recomandate).
Este ok asa? Este legal?

Alte discuții în legătură

)(b/ art.ună ziua, sunt plecată din localitate și cf. legii ... HAV05 HAV05 )(B/ Art.ună ziua, Sunt plecată din localitate și cf. Legii 196/2008 Art.47(4), convocatorul ședințelor trebuie să fie trimis prin ... (vezi toată discuția)
Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea adunarii generale extraordinare joannablue joannablue Buna ziua, imi puteti spune daca la adunarea generala extraordinara sunt necesare scrisori cu confirmare de primire catre cei care nu au semnat tabelul ... (vezi toată discuția)