avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suportă costurile poștale pentru notificările ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suportă costurile poștale pentru notificările recomandate trimise membrilor asociațiilor de proprietari?

Buna seara,
Am tot citit pe internet legat de notificarile cu recomandare postala, pentru membrii asociatiei de proprietari, prin care sa fie anuntati de Adunarea Generala, dar nu am gasit nicaieri specificat concret, cine trebuie sa suporte costurile pentru aceste recomandate postale.
Ma puteti lamuri in aceasta privinta?

Multumesc anticipat!
Cu stima,
Mihai
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:14, 14 Noiembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

iahim87 a scris:

Ok. ..... iar la AG se voteaza sa se adauge in regulamentul de ordine interioara, ca pe viitor, aceste costuri sa fie suportate de fiecare proprietar in parte....

In opinia mea, in regulament se poate introduce ca regula suportarea cheltuielilor de catre asocuatie cu acordul tuturor proprietarilor deoarece aceasta cheltuiala nu se face ptr. administrarea proprietatii commune (asa cum am mai spus).
Altfel, fiecare sa-si suporte cheltuielile sau sa semneze tabelul convocator. Boierimea costa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar pentru ce se fac AG ? Nu in scopul administrarii proprietatii comune ? Care e scopul principal al unei asociatii de proprietari, asa cum e definit la art. 2, nu pentru administrarea proprietatii comune ?

Iar cheltuielile legate de notificare, se suporta, daca nu v-ati dat inca seama, legal, pentru ca am postat o data lucrul asta, de catre fiecare proprietar, conform art. 85 . Deci nu suporta asociatia nimic in plus.

Pentru reducerea cheltuielilor am propus solutii alternative, adica mijloace de informare electronica. Bineinteles cu acordul proprietarilor.

Deci nu trebuie modificata legea 196, din moment ce exista articol clar in acest sens, ci doar se pot gasi solutii alternative de diminuare a costurilor.
Da, dar din art 85, reiese ca aceste cheltuieli se impart la toti proprietarii, cota parte. Eu vreau ca aceste costuri sa se imparta doar la cei care nu au semnat tabelul convocator.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu va impiedica, ci spune cum se imparte o cheltuiala legata de proprietatea comuna (care poate fi de doua feluri, de folosinta tuturor sau unora dintre proprietari). O veti imparti doar la cei care trebuie neaparat trimisa notificare scrisa recomandata. E ca atunci cind in asociatie exista 2 blocuri si la unul s-a stricat liftul. Nu vor suporta cheltuiala decat cei care locuiesc in acel bloc, nu si ceilalti. Se imparte tot conform art. 85. Bunul respectiv este in folosinta doar a unora dintre proprietari, exact cum se defineste proprietatea comuna la art. 2 litera p).

Pentru asta stabiliti un soi de regulament al comunicarii unor astfel de notificari si veti determina intr-o anumita perioada ce metode aleg proprietarii. Cei care prefera notificarea recomandata vor suporta costul conform art. 85.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

)(b/ art.ună ziua, sunt plecată din localitate și cf. legii ... HAV05 HAV05 )(B/ Art.ună ziua, Sunt plecată din localitate și cf. Legii 196/2008 Art.47(4), convocatorul ședințelor trebuie să fie trimis prin ... (vezi toată discuția)
Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea adunarii generale extraordinare joannablue joannablue Buna ziua, imi puteti spune daca la adunarea generala extraordinara sunt necesare scrisori cu confirmare de primire catre cei care nu au semnat tabelul ... (vezi toată discuția)