avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihnă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihnă

Bună ziua,

Lucrez într-o instituție de cultură și undeva în vară Consiliul de Administrație a luat o hotărâre prin care a cerut ca toți angajații să-și ia tot concediul de odihnă până la 30 noiembrie 2019, în caz contrar pierzându-se dreptul la acele zile de concediu. Hotărârea s-a luat în ideea de a economisi niște bani pentru că nu s-ar mai plăti niște sporuri și norma de hrană. Personal am completat de vreo 3 ori planificare de concediu și, de fiecare dată, a trecut decembrie ca lună în care îmi iau din concediu.
Din ce am căutat la prima vedere, nu am găsit nimic în sensul în care angajatorul poate forța luarea concediului de odihnă într-o anumită perioadă. Există vreo normă în acest sens?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:19, 10 Noiembrie 2019
Nu exista nicio norma in sensul mentionat de angajatorul dvs.

Codul Muncii
Art. 144
......
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna forțat gekadox gekadox Firma la care lucrez dorește să ne trimită în concediu de odihna forțat. Eu nu doresc deoarece doresc concediul în altă perioadă. Este legal să mă ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in sarcina nicolly nicolly Buna ziua, Lucrez din luna Aprilie 2019 in aceasta firma și sunt însărcinată in 28 de săptămâni .La sfârșitul luni am dreptul sa intru in ... (vezi toată discuția)
Obligare angajat la 2 zile de concediu pe luna alex_stan alex_stan Buna ziua, Angajatorul vrea sa ma oblige sa imi iau 2 zile de concediu in fiecare luna, la alegerea mea datele, dar obligatoriu in fiecare luna. Eu imi ... (vezi toată discuția)