avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... INPPA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

INPPA

Am cautat pe acest forum si nu am gasit informatii utile despre Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor. Am incercat si pe situl lor, www.inppa.ro si pe cel al UNBR, dar informatiile de acolo mi se par insuficiente. As vrea sa stiu de la cineva care a urmat sau urmeaza aceste cursuri, care este modalitate de admitere, cum se fac stagiile de pregatire pe acolo, in ce constau examenele dupa fiecare modul de pregatire, examenul final etc. Din cate am inteles daca ai absolvit INPPA nu mai trebuie sa astepti doi ani pentru a-ti da definitivatul, examenul final fiind echivalent cu acesta. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: doar_lara , utilizator 16:54, 26 Martie 2007
eu l-am absolvit si din iunie sunt def., a fost asa usor ca nici nu-mi amintesc de vreun obstacol. se inscrie cei interesati si intra cu totii. mergeti la cursuri. ATENTIE LA UNELE ESTE PREZENTA OBLIGATORIE.deci ele pot afecta o mare parte din timpul vostru si nu-i mai puteti satisface cerintele maestrului. doar daca acesta va lasa. sunt cursuri si seara pana la 9 sau 10. apoi vine vrema referatelor si a examenelor finale ex. de definitivat- este consid. def. - successsss:D
Pentru toti avocatii stagiari: inscrieti-va la INPPA!!! Nu necesita niciun fel de efort (nici macar financiar, taxa era de 500lei) si aveti practicieni care va pot invata si altceva decat teorie, examenele sunt ok si puteti deveni def. mai repede... Succes!!! ;)
MDA....usor de zis....mie si acum mi-s neclare criteriile de acceptareB-), cel putin la 3 ani de cand am depus si io cererea....adicatelea am facut o cerere, am notat constiincioasa toate diplomele, mediile, bac,admitere facultate, licenta, care, sarmanele, erau ele peste 9.30, dar ce folos....dulce himera....:))..in afara de acea cerere, in urma solicitarii mele de info, mi s-a spus....asteptati sa va contactam.......:)).....inca astept....:))
dar, enough cu pesimismul asta, poa s-or fi schimbat lucrurile.....inscrieti-va fratilor!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inppa Adelina t Adelina t Au si eu o nelamurire...mare.....................Daca ma inscriu la cursurile INPPA......dar nu iau examenul lor la sfarsit, mai pot da examenul de definitivat ... (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)