Tatal meu a iesit la pensie, pentru limita de varsta, in anul 1997.Vechimea care i-a fost calculata atunci, total gresita, a fost de 30 de ani si cateva luni.A solicitat o recalculare in anul 2007. Nu s-a schimbat nimic. Nu i s-a acordat nimic pentru faptul ca a lucrat peste 25 de ani in grupa a II-a de munca, nu i s-a corectat vechimea. NIMIC!Acum o luna de zile am fost la Casa de pensii si am solicitat recalcularea.Surpriza!Raspunsul a fost ca are o vechime de peste 48 de ani(cum era corect), ca are peste 25 de ani in grupa a II-a, si ca vezi Doamne, punctajul calculat e corect!Nu cred o iota! Tatal meu nu a primit decat majorarea acordata tuturor pensionarilor!Nimic mai mult, nimic in plus! Unde sa ma adresez ca tatalui meu sa i se calculeze corect pensia?Instantei sau Casei Nationale de Pensii?Se stie ca la noi in judet pensiile sunt calculate gresit!
De asta am si intrebat! E corect?Daca da, ok!Inseamna ca a primit tot ce i se cuvenea: grupa a II-a, spor ore de noapte, spor de conducere.Daca nu...!Ce e de facut?M-a intrigat faptul ca nu i s-a calculat corect numarul anilor de munca!Numarul e diferit pe deciziile primite!
Brut sau net
Liv ganea
Buna ziua in decizia de pensionare scrie pensie asigurari sociale 5992 lei total drepturi 5992 lei . Intrebarea mea este aceasta suma este brut sau net? (vezi toată discuția)