avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara!
Daca sotia ma insoteste cu copilul in strainatate in perioada in care se afla in concediu de crestere, mai poate beneficia de indemnizatie? Care ar fi conditiile pentru a mai beneficia? Exista o perioada maxima in care trebuie sa se intoarca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 13 Noiembrie 2019
OUG 111/2010
art.16
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
...
h) în situația în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12;
....


art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

Insa puteti intreba si la ANPIS/AJPIS pentru a primi un raspuns mai concludent.
Mentionez ca nu va desfasura activitati in vederea obtinerii de venituri, va veni in vizita ca si cum ar fi in vacanta. Daca plec in vacata 2 luni mi se suspenda aceasta indemnizatie? Mi se pare un abuz sa nu am dreptul sa plec din tara, acesti bani i se cuvin pentru ca a cotizat pentru stat. Multumesc!
Acei bani nu i se cuvin ca a cotizat la stat ... plata sau neplata contributiilor nu afecteaza dreptul la CCC.

Eu am explicat legea , pentru alte situatii practice nelegiferate , va puteti adresa AJPIS/ANPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil airelav_3891 airelav_3891 Tocmai urmeaza sa intru in CIC iar sotul va pleca din tara. As dori sa pot merge sa il vizitez fara a pierde dreptul la ICC in tara. Cat timp pot sta plecata ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie bogddana bogddana buna ziua, mai pot primi stimulentul de isertie daca la un moment dat nu mai am un ctr activ in Romania? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal ? daniel9 daniel9 Buna ziua ! Am si eu o intrebare ! Am un an si 5 luni de prenatal si as vrea sa plec 2 luni sezonier in Germania ramanand sotia care este casnica acasa cu ... (vezi toată discuția)