Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el este casatorit,nu a semnat si nu este trecut in act decat el,bunurile fiind comune cu sotia.Executorul mi-a spus ca-i poate executa proprietatile indiferent ca este casatorit si ca are bunurile gajate la banca,banca avand prioritate la executare,bunurile imobiliare depasind cu mult ambele datorii.
Nu a mai achitat datoria eu fiind nevoit sa incep actiunea de executare silita.In curand este primul termen de vanzare a imobilelor,conform procedurii de executare silita. Ce doresc sa va intreb este faptul ca:
1.Are sotia vreo calitate la aceasta executare?
2.Se poate face vanzarea atata timp cat imobilul este gajat la banca?
3.Pana acum trebuia sa se inscrie si banca la aceasta executare a mea?
Cam cat poate dura executarea pana pot recupera suma de bani deoarece am deja 6 luni de cand am inceput executarea?
Va multumesc.
O zi frumoasa!
Daca bunurile sut comune iar el s-a obligat personal, atunci va trebui sa faci o actiune de partaj in situatia in care bunurile pe care le detine nu sunt bunuri proprii, urmand a urmari cota parte ce i se cuvine debitorului tau din aceste bunuri.
Banca nu poate stopa executarea silita. Poate face doar contestatie la executare, insa nu exista prea mari sanse sa aiba castig de cauza.