avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea unui imobil care este gajat la banca!
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea unui imobil care este gajat la banca!

Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el este casatorit,nu a semnat si nu este trecut in act decat el,bunurile fiind comune cu sotia.Executorul mi-a spus ca-i poate executa proprietatile indiferent ca este casatorit si ca are bunurile gajate la banca,banca avand prioritate la executare,bunurile imobiliare depasind cu mult ambele datorii.
Nu a mai achitat datoria eu fiind nevoit sa incep actiunea de executare silita.In curand este primul termen de vanzare a imobilelor,conform procedurii de executare silita. Ce doresc sa va intreb este faptul ca:
1.Are sotia vreo calitate la aceasta executare?
2.Se poate face vanzarea atata timp cat imobilul este gajat la banca?
3.Pana acum trebuia sa se inscrie si banca la aceasta executare a mea?
Cam cat poate dura executarea pana pot recupera suma de bani deoarece am deja 6 luni de cand am inceput executarea?
Va multumesc.
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: eye , utilizator 22:57, 7 Decembrie 2009
Daca bunurile sut comune iar el s-a obligat personal, atunci va trebui sa faci o actiune de partaj in situatia in care bunurile pe care le detine nu sunt bunuri proprii, urmand a urmari cota parte ce i se cuvine debitorului tau din aceste bunuri.
Banca nu poate stopa executarea silita. Poate face doar contestatie la executare, insa nu exista prea mari sanse sa aiba castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bun comun didi10 didi10 Buna seara, As dori lamuriri legate de urmatoarea siturtie: In baza unui contract de imprumut pentru o suma X intre 2 persoane fizice(contractul semnat in ... (vezi toată discuția)
Distribuirea pretului din vanzarea la licitatie in cazul in care instanta a stabilit sistarea starii de devalmasie dintre sotii debitori nicolaeelena nicolaeelena Am urmatoarea speta in care evenimentele s-au suscedat astfel: - sotii ,impreuna, garanteaza cu 5 (cinci) bunurile imobile comune un credit bancar angajat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut m_ella2005 m_ella2005 In perioada casatoriei, sotii X fac un imprumut bancar cu ipoteca, girand cu un imobil si terenul aferent. Pe langa acest imprumut, sotii X mai imprumuta ... (vezi toată discuția)