avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta pentru medicul de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta pentru medicul de familie

buna ziua. am un salariat care solicita o adeverinta pt medicul de familie. el este angajat de la jumatatea lunii noiembrie, deci firma nu a platit inca contributia la sanatate. in acest caz ii mai eliberez adeverinta sau astept pana vom plati (pana pe 25 decembrie de obicei)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:55, 3 Decembrie 2009
eliberati adeverinta fiindca e angajat de la data respectiva , chiar daca termenul de plata este in decembrie
Presupun ca aveti de gand sa-i virati contributiile.

Puteti sa-i eliberati adeverinta. In aceasta nu specificati decat ca este angajat la societatea dvs cu CIM pe perioada determinata sau nedeterminata, ca are calitatea de asigurat si ca i se vireaza contributiile in contul ........ deschis la Trezoreria......
Ordin nr. 903/2007 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 617/2007

Denumirea angajatorului .....................................................
Cod fiscal (CUI/CNP angajator/persoana fizica) ..............................
Nr. de inregistrare la registrul comertului .................................


ADEVERINTA


Prin prezenta se certifica faptul ca domnul/doamna ........................., CNP ........................, act de identitate ...... seria ..... nr. ........, eliberat de .................. la data de ................, cu domiciliul in ........................................., str. ................................ nr. ..., bl ..., ap ..., sectorul/judetul ............................., are calitatea de salariat si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere):
1. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
2. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
3. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii.
Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele din adeverinta sunt corecte si complete.


Reprezentant legal

da, am modelul asta. am scris doar ca
are calitatea de salariat
si gata. nu am mai scris ca i s-a retinut si virat.
1. Daca ati platit contributia pentru celelalte luni nu veti fi tras la raspundere pentru nevirarea pe luna noiembrie care are termen pana pe 25 decembrie.
2. Asa ca puteti sa precizati pe adeverinta ca sunteti cu platile la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea medicala jercateodora jercateodora Buna ziua, O sa trec direct la subiect,sotul meu a fost operat de apendice,iar angajatorul lui nu a eliberat adeverinta care sa certifice ca este asigurat si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala alina_vi alina_vi aveti posibilitatea sa ma ajutati cu un tipizat de adev medicala? am inteles ca de anul trecut exista un anume tipizat . Intrebarea mea este: se cere concedil ... (vezi toată discuția)
Adeverinta care atesta calitatea de coasigurat irinabirzu irinabirzu doresc sa-l iku coasigurat pe sotul meu, eu fiind salariata; am dus la departamentul Resurse Umane documentele necesare si mi s-a spus ca se va face ... (vezi toată discuția)