avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reprezentare persoana in varsta de 87 de ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reprezentare persoana in varsta de 87 de ani imobilizata la pat

Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum pot reprezenta legal pe mama mea in varsta de 87 de ani, imobilizata la pat in sensul ca nu-si poate misca nici macar mainile, neputand apuca si tine un pix. Reprezentarea se refera la posibilitatea de a primi pensia, de a gestiona facturile si platile legate de locuinta sa, de a decide cu privire la gestionarea situatiei sale medicale. Actualmente se afla in ingrijire medicala si se pare ca va fi nevoie sa ma ocup de cele de mai sus pe termen lung. Cum trebuie sa procedez, cui trebuie sa ma adresez si ce document trebuie sa obtin. Cat dureaza in medie pana la rezolvarea unei asemenea situatii? Multumesc anticipat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!

Curatela reglementată de codul civil în art. 178 și următoarele rezolvă problemele dvs. Trebuie făcută o cerere la instanța de tutelă. Nu durează mult.
Va multumesc.
Nu aveți pt ce !

ionmoisil a scris:

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prin act notarial?- tutela maria1956 maria1956 Hristos a inviat! De 20de ani eu ma ocup de parintii mei (cumparare: med.,vizite la medic in orasul de resedinta sau in Bucuresti, sau pe perioada ... (vezi toată discuția)
Imputernicire de la persoana bolnava de alzheimer Valias Valias Buna ziua, As vrea sa ma ajute cineva cu urmatoarea chestiune: Bunicul meu (tatal mamei) este bolnav de Alzheimer. In ultimii zece ani a stat la mama, de ... (vezi toată discuția)
Instituirea curatelei diana4deedee diana4deedee As avea nevoie de un pic de ajutor. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a institui curatela asupra unei persoane? (vezi toată discuția)