avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva pt.auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva pt.auto

O firma de comert piese auto a achizitionat un auto in val.62000 lei+tva(are doi asociati din care unul angajat al firmei,celalat administrator;alti angajati nu sunt).Are drept de deducere tva 1oo% sau numai 50%?
Firma este platitor micro.
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:11, 23 Noiembrie 2019
Depinde ce intentii au cei doi asociati. Daca vor folosi autoturismul doar in interesul firmei puteti deduce TVA-ul 100 %. Pentru asta trebuie intocmite foi de parcurs, pentru a demonstra ca nu s-a parcurs nici macar un km in interes personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism pe microintreprindere svstrategicteam svstrategicteam Buna ziua. As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. O microintreprindere neplatitoare de TVA vrea sa achizitioneze un autoturism ce va fi folosit de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli achizitie auto cristian_conea cristian_conea Am achizitionat auto pt. Intrepr.Individ.neinreg.in scopuri de TVA (utilizat si in interes personal) si imediat am dotat-o cu alarma (300 lei). Amortizarea o ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe profit mine58 mine58 Buna seara Pot sa deduc cheltuielile cu carburantul consumat de auto (inregistrat pe firma ) care apartine administratorului( patronului) ? in 2013. V ... (vezi toată discuția)