avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Sunt divortat cu un copil minor, iar in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Sunt divortat cu un copil minor, iar in momentul de ...

Buna ziua,

Sunt divortat cu un copil minor, iar in momentul de fata am ajuns la partaj. Initial, decizia mea a fost sa las apartamentul cumparat impreuna (prin prima casa) dupa casatorie fostei sotii, dar de la divort pana in ziua de azi s-au schimbat lucrurile si m-am razgandit.
Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog? Ce fel de despagubiri as putea sa ii cer din moment ce platesc pensie alimentara de 1/4 din salariu, sunt implicat activ in viata copilului dar imi este teama ca la un moment dat nu ma voi putea descurca cu banii din moment ce platesc si o chirie.
Exista posibilitatea sa ii cer micsorarea pensiei alimentare?
Cota parte din apartament in cazul vanzarii nu as vrea, pentru ca pana se ajunge acolo, ar trebui sa particip si la rata lunara.
Orice sfat este bine primit, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:09, 7 Februarie 2023
nu va datoreaza o despagubire, iar ceaveti voi de platit, nu intereseaza cat e vb de pensia copilului, adica nu platiti ratele din ce i se cuvine minorului.
faceti p[artaj sau cereti sa fie obligata la plata ratelor
Aveti de partajat imobilul si creditul, Cine preia imobilul preia si creditul, cu conditia obtinerii aprobarii prealabile a bancii.

Cel care preia imobilul in deplina proprietate, va trebui sa il despagubeasca cu o sulta pe celalalt fost coproprietar, sulta calculata ca reprezentand 1/2 din avansul si ratele platite impreuna in timpul casatoriei (presupunand ca vorbim de un regim matrimonial comun si de o cota de contributie egala a sotilor).

Daca nici unul dintre fostii soti nu isi doreste/permite preluarea credituluis si despagubirea, atunci bunul va trebui vandut, restituit impreumutul si impartit ce mai ramane, daca mai armane.

Nicio legatura intre partaj si pensie. Pensia de intretinere este un drept al copilului si o obligatie a parintelui, distinct de reglarea aspectelor financiare intre parintii sai.

De asemenea nu se accepta compensarea intre pensia datorata si alte sume rezultate din reglarea datoriilor fostilor soti, ele neavand aceleasi titulari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj goguta10 goguta10 Buna ziua, impreuna cu sotul meu am achizitionat un apartament la care mai avem si acum credit la banca.In urma divortului de el am ramas cu copilul in acel ... (vezi toată discuția)
Partajul unui credit ipotecar, avand un minor. Gaby35 Gaby35 Buna dimineata. As avea o intrebare. Am divortat de curand de sotul meu, avem un copil si 2 credite la banci (una dintre ele cu ipoteca) si desi initial am ... (vezi toată discuția)