avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical/concediu prenatal ??
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical/concediu prenatal ??

Buna ziua.As avea nevoie de niste lamuriri : sunt insarcinata in 17 saptamani, angajata la o firma care din 21 dec ne va lasa acasa, pentru ca iarna la noi nu se produce(firma de pavaje ). Pe anul asta mai am zile de concediu de odihna, dar pentru lunile ianuarie si februarie, nu stiu cum sa procedez ( pe ceilalti ii da firma in somaj sau concediu fara plata, sau concediu de odihna din 2010). In conditiile in care eu ar trebui sa intru in prenatal din martie, cum trebuie sa procedez, sa am justificare in toate cele 5 luni??? Imi pot lua medical ian-febr si prenatal martie-apr-mai??? Se poate? Va rog sa-mi explicati daca medical=prenatal= >90 de zile. Astept lamuriri. Va multumim : eu si Bebe...:))
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:06, 5 Decembrie 2009
Cel mai indicat este concediul medical boala obisnuita,risc maternal... baza de calcul va fi mai mica dar nu riscati sa pierdeti indemnizatia.
Buna ziua,
daca nu mai aveti de lucru, daca nu mai aveti nici zile de concediu odihna, puteti intra linistita in medical.
Vorbiti si cu doctorul d.voastra sa va incadrati cu cele 126 zile de pre si post-natal.I
Oricum, mai exista si boala obisnuita si risc maternal..destule coduri diagnostic cat sa umpleti aceste luni.
Multumesc. Inca n-am discutat cu medicul de familie, sunt insa sigura ca-mi va da ; problema era sa stiu ce-i cer.... Asa, deci , nu eram sigura daca concediul medical+prenatal nu trebuie sa depaseasca 90 de zile. Deci imi pot lua medical ian-febr si prenatal mart-apr-mai. Zic bine?
Ar mai fi solutia sa intrati in somaj; beneficiati de concediul pentru crestere copil si de asemenea de concedii medicale. Si nici nu va mai complicati viata cu un angajator pe care azi il gasiti, maine nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal contract perioada determinata andreea_0103 andreea_0103 Buna ziua! Am o mare nedumerire... Am lucrat la o companie din oct 2017 pana în februarie anul acesta cu contract pe perioada determinata. Am avut 4 ... (vezi toată discuția)
Concediu risc material urmat de concediu de boala sau de comisie? vivi23ro vivi23ro sint insarcinata in aproape 6 luni, am intrat in concediu risc material in 9 aprilie, in data de 6 august imi expira cele 120 de zile de concediu risc, ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal intrerupt AncutaDumitru AncutaDumitru Buna ziua! Sunt insarcinata in 23 de saptamani iar in ultimele 30 de zile am beneficiat de concediu de risc maternal. Daca starea mea de sanatate s-a ... (vezi toată discuția)