avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilu poate ramane la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilu poate ramane la tata

Daca divortez de sotie io ca tata pot pastra copilu? Sotia nare locuinta sta cu cghirie are un salariu de 2000 lei pe luna din iei plateste rata la banca 1000 lei luna
Cati ani are copilul? Soția este de acord ca minorului să inse stabilească domiciliul la dvs?
Dacă minorul are o vârstă fragedă de regulă inse stabilește domiciliul la mamă!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Are 6 ani dar masa masa nare locuinta sta cu chirie lucreaza ia 1900 2000 an mana si rata la banca 1000 lei si as vrea io ca tata sal castig sa ramana la mine dar nustiu ce sansa sant

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Cati ani are copilul? Soția este de acord ca minorului să inse stabilească domiciliul la dvs?
Dacă minorul are o vârstă fragedă de regulă inse stabilește domiciliul la mamă!

Șansele sunt mici, jurisprudența surânde mamei în ceea ce privește stabilirea domiciliului minorului, dar puteți încerca, mergeți la un avocat la o consultanță juridică și discutați pe larg!
Se va efectua anchetă socială în proces plus că oricum și părintele nerezident plătește pensie de întreținere cifrată la 1/4 din veniturile nete, deci dacă veniturile mici constituie singurul dvs argument, șansele-s infime!
Buna seara,

Intr-o proportie covarsitoare, locuinta minorului este stabilita la mama.

Instanta de judecata da eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului.

Instanta de judecata va determina interesul minorului dupa o multitudine de criterii, situatia financiara a dvs . nu este unicul criteriu avut in consideratie, de catre instanta de tutela.

Vor fi avute in vedere urmatoarele elemente:modalitatea in care fiecare dintre parinti isi exercita atributiile parentale, relatiile de atasament derulate cu rudele din familia extinsa, optiunea minorului, varsta acestuia, activitatile sale , precum si cele ale parintilor, situatia locativa.

Fiecare cauza concreta va fi analizata de catre un avocat, pentru a emite o opinie pertinenta.

Nu contează că nu are o locuință în proprietate. Este în regulă și dacă stă în chirie, important este să-i asigure copilului o locuință decentă. Ceea ce puteți demonstra este aceea că nu are suficiente resurse materiale pentru creșterea și îngrijirea copilului. Adică, dacă încasează 2000 lei/lună, iar rata bancară este de 1000 lei, mai rămâne cu suma de 1000 lei, din care trebuie să achite chiria, utilitățile, cele necesare traiului zilnic și cheltuielile necesare exclusiv pentru minor. Aveți însă în vedere că și dvs trebuie să contribuiți la creșterea copilului, sens în care se va lua în considerare și suma pe care dvs o veți da ca pensie de întreținere, iar dacă instanța consideră că copilului i se pot asigura condiții suficiente pentru creșterea și educare, va stabili locuința la mamă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil Madalinalylyana Madalinalylyana I se poate da custodia tatalui daca copilul are 2 luni si suge la piept ? (vezi toată discuția)
In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca ... jamesbone jamesbone In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca sa decida, in caz de divort, ca copilul sa locuiasca cu acesta? (vezi toată discuția)
Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)