avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii

Buna ziua. In anul 2012 am fost diagnosticat cu tulburare bipolara. De atunci si pana anul trecut am lucrat la acelas loc de munca. In fisa de aptitudine am fost mentionat ca apt sub tratament medical. Anul trecut, ca urmare a unei interventii chirurgicale, am urmat tratament oncologic,care nu mi-a afectat starea psihiatrica, conform diagnosticului medicului psihiatru. Totusi, acelas medic de medicina muncii a trecut in fisa de aptitudine,, inapt" si mi sa desfacut contractul de munca. Ce pot sa fac? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:15, 24 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta fisa de aptitudine cu respectarea HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-art. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
-art. 32 Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii contestaţiei.
-art. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
-art. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
Va multumesc frumos.
Pana in prezent am contestat in termen la DSP fisa de aptitudine, conform art. 30din HG 355/2007 si procesul - verbal al deciziei transmise postal ulterior cu precizarea,, inapt" semnata de conducerea Dsp,deoarece contrar prevederilor HG 355/2007 art. 32 nu am fost convocat sa particip. Deoarece nu s-a intrunit comisia medicilor specialisti in medicina muncii la care sa pot participa am solicitat o audienta la conducerea Dsp, d-na director mi-a comunicat ca dansa nu poate obliga medicii sa formeze aceasta comisie deoarece nu-i sunt in subordine si ca acestia nu vor.
Deorece mi s-a desfacut contractul de munca am actionat in instanta unitatea la care am fost angajat in termenul legal.
Mentionez ca in fisa de aptitudine returnata de catre DSP nu s-a mentionat nimic.
Ce ma sfatuiti in continuare.
Va multumesc,cu stima Roman.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati analizarea dosarului in instanta de judecata.
Puteti solicita instantei sa ceara DJSP un punct de vedere oficial in ideea ca angajatorul a respectat o recomandare a medicului specialist de medicina muncii, respectiv a tinut cont de inaptitudinea dvs. in munca mentionata de medic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inapt in fisa de evaluare medicala dat nejustificat si nedrept. ... Sithake Sithake Inapt in Fisa de evaluare medicala dat nejustificat si nedrept. Ce se poate face i acest caz? Care este procedura de evaluare a unui medic de medicina muncii? (vezi toată discuția)
Aviz psihologic ,politie dordeduca dordeduca La cat timp se poate repeta un examen psihologic daca esti declarat inapt pentru scoala de subofiteri de politie ? (vezi toată discuția)
Va rog pentru o persoana cu dizabilități dacă medicina muncii ... frunzaverona@yahoo.com frunzaverona@yahoo.com Va rog pentru o persoana cu dizabilități dacă medicina muncii da aviz negativ și eu consider incorecta îngustă și discriminatorie masura lucrând în ... (vezi toată discuția)