avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere student strain - ANAF
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere student strain - ANAF

Buna ziua,

Parintii mei au inchiriat de curand apartamentul unui student strain. In cazul de fata, contractul trebuie inregistrat la ANAF sau este suficienta depunerea declaratiei unice avand in vedere ca printre actele necesare obtinerii rezidentei se numara si contractul de inchiriere?

Multumesc frumos.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:43, 23 Noiembrie 2019
Doar depunere declaratiei unice.

Ordinul nr. 114/2019 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a contractelor de locațiune, precum și a modelului și conținutului formularului "Cerere de înregistrare a contractelor de locațiune" - Agenția Națională de Administrare Fiscală - ANAF

1. Contractele de locațiune încheiate prin înscris sub semnătură privată pot fi înregistrate la organele fiscale centrale din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Totusi daca il inregistrati la ANAF, atunci potrivit Codului Civil:

Art. 1.798. - Contractele de locațiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale, precum și cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele și în modalitățile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere casa la tara in alt judet. maier26 maier26 Contract de inchiriere casa la tara in alt judet decat cel de resedinta. Unde tebuie sa-l declar? In judetul de resedinta sau unde este casa inchiriata? Daca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract la anaf lacramioara81 lacramioara81 Buna ziua! Contractele de inchiriere incheiate de persoane juridice cu persoane fizice se inregistreaza la ANAF? De ex. municipiul este proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere persoana juridica Alexandra_imoplaza Alexandra_imoplaza Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca dupa noul cod civil, contractul de inchiriere incheiat sub semnatura privata (fara a fi prezentat la ANAF, deoarece ... (vezi toată discuția)