avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa aferenta Fondului pentru mediu pentru prelucrare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa aferenta Fondului pentru mediu pentru prelucrare material lemnos

Conform art. 9, alin. 1, lit. f din OUG nr. 196/2005 - privind fondul pentru mediu, cu modificari si completari: "în cazul vânzării de către proprietarul sau administratorul pădurii, după caz, a masei lemnoase pe picior
sau a sortimentelor de lemn brut obţinute în urma exploatării, contribuţia la Fondul pentru mediu se
stabileşte prin aplicarea unui procent de 1% la valoarea de vânzare şi se achită de către cumpărătorul
operator economic, care introduce masa lemnoasă într-un proces de prelucrare".Daca am o societate ce are ca si activitate debitarea materialului lemnos (detin o instalatie de debitat material lemnos-gater) si achizitionez busteni de la o societate de exploatare forestiera trebuie sa declar si sa platesc cei 1% conform articolului de mai sus?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 12:42, 4 Decembrie 2009
Textul actului normativ iti pune parul "pe bigudiuri".
Inteleg ca procentul de 1% se aplica la valoarea de vanzare a masei lemnoase pe picior sau a lemnului brut si se achita de cumparator. Deci dvs. achitati acel 1% pentru fondul de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc la fondul pentru mediu? ade31 ade31 Buna ziua, Firma noastra cumpara bustean si il prelucreaza in cherestea.Pana acum am calculat 2% din valoarea busteanului si am declarat si platit la AFM. ... (vezi toată discuția)
Declaratie de mediu cimpazu cimpazu buna seara, va rog mult spuneti-mi si mie cine are obligatia depunerii declaratiei de mediu. multumesc (vezi toată discuția)
Autorizatii avize necesare exploatare forestiera Scepo Scepo buna, vreau sa incep sa lucrez pe o firma nou infiintata cu codul 0220 - Expoatare forestiera. Stie cineva de ce avize si autorizatii am nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)