avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum motivam perimarea dupa noul CPC?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum motivam perimarea dupa noul CPC?

Buna seara tuturor,

Executarea silita este lasata in nelucrare de mai bine de 3 ani si jumatate.

Creditorul nu a depus nicio cerere in continuarea executarii si nici nu a formulat catre executor o cerere in care sa i se explice de ce nu s au mai efectuat acte de executare silita in dosar.

De asemena executorul judecatoresc nu a trimis catre creditor cerere sa indeplineasca vreun act de executare silita in toata aceasta perioada, cu toate ca debitorul in tot acest timp a incasat constant venituri salariale si detine si apartament prop personala.

S a formulat actiune in constatarea intervenirii perimarii, insa instanta de fond a respins cererea pe motiv ca executorul nu a solicitat creditorului sa indeplineasca vreun act?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
ancut75, utilizator
Pe noul cod situatia este mult mai complicata decat pe vechiul cod.
Pe vechiul cod mereu cand am considerat ca a existat perimare asa a fost si instantele nu au avut obiectii decat daca au gresit dar foarte rar au gresit, urmand ca, ulterior, in calea de atac sa se remedieze greseala de judecata.S-a intamplat mai ales cand nu am mers personal la proces ca sa le explic pentru ca nu am fost platit si pentru reprezentare in instanta.
Se si angajau avocati in trecut...pe cand in ziua de astazi oamenii vor sa se judece singuri chiar si acolo unde judecatorii pot gresi...iar daca si judecatorii pot gresi, inseamna ca justitiabilul neinitiat in stiinta dreptului nu are nicio sansa...pentru ca nu are apritudinea intelectuala de a-si da seama ca a gresit sau...mai ales, unde a gresit...

Este mult mai greu de obtinut perimarea pe noul cod si trebuie o analiza extrem de atenta a dosarului pentru a se vedea exact situatia de fapt si de drept pentru a se putea actiona in consecinta.
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspuns, aveti idee unde as putea gasi macar o speta in sensul admiterii perimarii executarii silite dupa noul cpc?

Degeaba ati gasi o speta daca nu se incadreaza strict pe cazul dvs.
Da, soluția instanței este corectă, fiind respectate dispozițiile art 697, alin 1 CPC:
"În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost SOLICITAT, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare biancca biancca Buna ziua. O executare silita inceputa in 2012 , care a incetat din cauza insolvabilitatii, mai poate fi reluata acum sau este perimata? Recent am inceput ss ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)