avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane abuzive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane abuzive

In anul 2006 am contractat un credit ipotecar in continutul caruia se afla si clauze abuzive. Daca a suferit modificari prin acte aditionale servite din partea bancii, iar in anul 2015 a fost refinantat mai pot deschide o actiune impotriva acesteia cu sanse de recuperare a sumelor incasate abuziv? Va multumesc!
Da, daca exista clauze abuzive instanta va constata acest aspect si va anula clauza . In virtutea clauzei anulate se va dispune restituirea sumelor incasate . Totul este sa se faca dovada prejudiuciului, a dezechilibrului semnificativ si a indeplinirii conditiilor prevazute de Legea 193/2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrul de casa abmin78 abmin78 Buna ziua va rog ajutatima an anul 2010 am luat o masina an leasing ceide la firma miau spus cami trebuie o persoana de contat deoarece munceam an strainatate ... (vezi toată discuția)
Identificare clauza abuziva in contract de credit leona777 leona777 buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig un proces daca dau in judecata banca ptr un comision de risc de 30 euro/luna. S-au mai castigat astfel de ... (vezi toată discuția)
Credite bancare - recuperare comision de risc si comision de administrare ROMANFLORIN ROMANFLORIN Am avut un credit de nevoi personale pe care inainte de al achita (anticipat) integral m-am gandit sa cer bancii unele drepturi/\\"concesii\\", precum ... (vezi toată discuția)