avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită comunicarea actelor de executare la adresa de ...
Discuție deschisă în Executare silită

comunicarea actelor de executare la adresa de corespondenta?

Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare si am cerut sa se anuleze executarea inceputa deoarece actele de procedura nu au fost comunicate la adresa de corespondenta existenta in baza de date a creditorului. Am depus in acest sens o captura de ecran din contul meu de client, in care se vede ca exista o adresa de corespondenta. Cu toate aste creditorul nu a vrut sa faca un nou act aditional in care sa fie trecuta si aceasta adresa, iar executorul a trimis actele la adresa din buletin .Instanta a respins nelegalitatea comunicarii actelor de procedura intrucat,spune ea,adresa de corespondenta este opozabila doar creditoarei si produce efecte doar pe perioada de derulare a raporturilor contractuale dintre doua parti , iar executorul a comunicat actele corect conform art 155 alin 6. Dar art 155 alin 6 spune :persoanele fizice, la domiciliul lor; în cazul în care nu locuiesc la domiciliu, citarea se va face la reşedinţa cunoscută ori la locul ales de ele". Deci daca nu mai locuiesc acolo comunicarea se face la adresa de resedinta, adica de corespondenta. este corect sau nu? Multumesc
Citează
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
Chestiuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:04, 26 Noiembrie 2019
Ați comunicat creditorului adresa de reședință sau de corespondență, până să înceapă executarea`?
Dacă nu ați comunicat la timp, culpa va aparține.

Aveți totuși cale de atac la acțiunea de fond, dar nu vă poate garanta nimeni șansele de reușită.
Buna ziua,
Adresa de corespondenta era in baza de date a creditorului din 2018, executarea a fost demarata in martie 2019, iar creditorul nu a contestat in nici un fel acest lucru. Daca nu stia de ea sau nu figura inainte de executare ar fi spus in intampinare sau notele depuse la instanta dar nu s-a legat de acest lucru de loc, deci stia de ea.Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
Chestiuta, utilizator
Dacă așa stau lucrurile, vă puteți pune speranța în calea de atac.
Totuși, ar fi mai bine să mergeți la un avocat să-i plătiți o consultanță juridică, ca să nu mai cheltuiți bani în acțiunea din APEL, și apoi să pierdeți iar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de executare la adresa gresita Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Am aflat din incheierea de sedinta la care s-a admis executarea ca domiciliul la care urmeaza sa primesc somatia este gresit, este cel din ... (vezi toată discuția)
Dosar perimat?cum dovedesc? tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Va rog din nou ajutorul,orice parere imi este de folos.Pe scurt in 2009 am primit o somatie de executare pentru o sulta in urma unui partaj in care ... (vezi toată discuția)
Executare silita inceputa in 2015, am aflat de ea in 2019 odata cu poprirea, ce pot face? negue_c negue_c Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, zilele trecute am aflat ca la un executor judecatoresc exista dosar de executare pe numele meu, deschis in 2015, pentru ... (vezi toată discuția)