avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict la locul de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict la locul de muncă

Bună ziua. Lucrez la o firma din domeniul retail , pe postul de lucrator comercial. Astazi un angajat al resurselor umane a sarit si m-a luat de dupa gat si incerca sa ma traga afara pentru a " rezolva problema ca barbatii" dupa modul lui de gandire, el fiind de 2 ori mai mare ca si constitutie , decat mine. ( 110 kg versus 56 ale mele). Noroc de o colega care s-a bagat intre noi pentru a il calma ca altfel s-ar fi terminat mai rau. Mentionez ca a si urlat ca in jungla, speriind clientii care erau in zona.Incidentul a fost surprins de camerele de vedere Problema este ca directorul magazinului nu a luat nicio masura impotriva lui, nici disciplinara , in condintiile in care a auzit despre eveniment. Intrebarea mea este in felul urmator. Cui ar trebui sa ma adresez pentru comportamentul grotesc al colegului respectiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 27 Noiembrie 2019
In ROI( regulament ordine interna), trebuie sa aveti stipulate modalitatile de rezolvare a conflictelor/abuzurilor de orice fel si cui va adresati.Daca este o comisie de disciplina, sefului ierarhic sau administratorului( la companii mai mici).
Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data. In mod normal ar trebui sa se efectueze o cercetare disciplinara.
"Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare. Obligaţia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului. "(Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 665)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! as vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura ... Cdefghi Cdefghi Buna dimineata! As vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura cu o colega care de aproximativ 2 ani imprastie minciuni in legatura cu mine la locul de ... (vezi toată discuția)