avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... web sites copyright
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

web sites copyright

am si eu o intrebare si nevoie de indrumare..paote cienva arunca un ochi si pe sectiunea asta de calculator si drept..am un site si ca mai toate site-urile scrie si la mine copyright ..intrebare...site-ul respectiv este aparat de legea dreptului de autor doar pt afisarea acestui lucru sau e nevoie de isncriere undeva eventual palat a unei taxe..pt ca am avut neplacuta surpriza..sa imi vad site-ul copiat efectiv si nu stiu ce pot face..va multumesc
Cel mai recent răspuns: bogde , utilizator 07:31, 6 Noiembrie 2006
Prin simpla mentiune a copyrights reserved to... te protejezi pe tine si site-ul atu de copiatul de pe net. Ideea e ca ai putea sa faci un drum la OSIM si sa-ti inregistrezi site-ul cu denumire si continut.Asa poti sa-i actionezi in judecata pe cei care ti-l copiaza. ;)
La OSIM se inregistreaza marcile, inventiile si desenele/modelele indstriale. In nici un caz site-urile.
Site-ul este protejat de un drept de autor din momentul crearii lui (indiferent daca se pune mentiunea de copyright sau nu).
In temeiul legii dreptului de autor poti obtine in instanta interzicerea folosirii unui site asemanator cu al tau si de asemenea, anumite daune.
am aceeasi problema, de curand am aflat ca site-ul mi-a fost copiat in totalitate, cu tot cu codul sursa si cu baza de date adunata in cateva luni. sa fiu sincer ma simt ca si cum cineva mi-ar fi furat din masina sau din casa. din pacate nu am inregistrat site-ul la osim sau la orda... si cei cu care am vorbit mi-au spus ca nu e nimic de facut. totusi, citind legea 8/1996 cred ca as avea castig de cauza in instanta. pot demonstra ca site-ul meu este online - deci a fost adus la cunostinta publica - cu mult inaintea site-ului copiat si in plus pot demonstra ca eu cunosc in amanunt functionarea scripturilor ce compun site-ul (spre deosebire de cel care mi l-a furat).

intrebarea mea pentru cei care sunt in tema si au putin timp sa scrie aici este: ce pot face? merita sa ma adresez instantei?

multumesc.
merita daca esti sigur ca suporti luni de judecata, ca stii exact pe cine sa dai in judecta, ca poti dovedi ca ti s-a copiat site-ul si nu numai citate din el. merita daca analizand situatia ai mai mult de castigat decat de pierdut (in special nervi)
pai daca ti l-a copiat cu codul sursa e simplu de demonstrat ca sigur apare in codul sursa numele site-ului tau. doar daca n-a stat sa verifice litera cu litera. click dr / view source.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca sa spunem, o firma copiaza un site, de la o alta ... pnndzx pnndzx Buna ziua, daca sa spunem, o firma copiaza un site, de la o alta firma, si il face identic, care sunt urmarile legale? Ce poate patii firma care a copiat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)