avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara ,angajatul in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara ,angajatul in concediu medical

Buna seara,imi puteti spune daca angajatorul a procedat corect in situatia in care s-a constituit o comisie de disciplina pe baza unei sesizari facute unui angajat, fara sa anunte angajatul ca este cercetat disciplinar ,si sa emita o dispozitie de transfer la o alta unitate din subordine cand acesta se afla in concediu medical?I-a fost trimisa dispozitia prin posta ,si datata cu 3 zile inainte de a o primi angajatul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 1 Decembrie 2019
Buna dimineata !
In mod clar angajatorul nu a procedat corect . Angajatul trebuia sa fie anuntat de angajator imediat , cu privire la inceperea cercetarii disciplinare . Cat despre dispozitia trimisa prin posta cu data eronata, se poate formula o plangere penala impotriva acestuia , la Parchet .Daca angajatorul este o institutie , cicumstantele de comitere a infractiunii descrise imbraca o forma agravanta . Fiind pasibil de fals in declaratii si multe alte capete de acuzare stabilite de procuror , Daca dvs sunteti functionar public , legea functionarului public va poate proteja in asemenea situatii .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, ar trebui sa ne precizati despre ce sector de activitate este vorba: privat sau bugetar (personal contractual sau functionar public).

In al doilea rand, indiferent de sectorul de activitate, in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.


.... datata cu 3 zile inainte de a o primi angajatul. ...


Detaliati acest aspect ... adica, cand a fost emisa si cand a fost primita .
Sunt angajat bugetar ,,personal contractual(despre mine este vorba).Cu data de de 25.11.19 am fost in concediu medical deoarece am suferit un accident.Comisia disciplinara a fost la fata locului in data de de 26.11.19,In data de 27.11.19 a fost emisa dispozitia de transfer la o alta unitate din subordinea institutiei.Mentionez ca nu am fost anuntata nici de cercetare disciplinara ,nici de transfer.Dispozitia de transfer am primit-o prin posta in data de29.11.19
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati fost anuntata de nicio cercetare disciplinara , atunci nu cred ca exista asa ceva.

Daca sunteti bugetar - personal contractual -, atunci putem distinge :
- modificarea unilaterala a locului muncii , art.48 C.mun.

- transferul care opereaza numai intre doua institutii, si care poate fi , potrivit Legii 153/2017 :
a) in interesul serviciului, numai cu acordul scris al persoanei care se transfera;
b) la cererea persoanei, in urma aprobarii cererii de transfer de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul si de la care se transfera.

Daca sunteti functionar public , atunci :
1) Transferul poate avea loc după cum urmează:
a) în interesul serviciului. Transferul în interesul serviciului se face la solicitarea conducătorului autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public, cu acordul scris al funcționarului public și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice în care este numit funcționarul public.

b) la cererea funcționarului public. Transferul la cerere se face la solicitarea funcționarului public și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public.

2) Mutarea în cadrul autorității sau instituției publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorității sau instituției publice poate fi definitivă ori temporară.
Mutarea definitivă poate avea loc:
a) din dispoziția conducătorului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public, cu acordul scris al funcționarului public; Jurisprudență

b) la solicitarea justificată a funcționarului public, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice.

Mutarea temporară pe o altă funcție publică vacantă sau temporar vacantă se dispune motivat, în interesul autorității sau instituției publice, de către conducătorul autorității ori instituției publice, pe o funcție publică de același nivel, cu respectarea categoriei, clasei și gradului profesional al funcționarului public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic.
In dispozitia pe care am primit-o prin posta spune ca voi exercita functia pe care o detin in prezent la un alt centru pana la solutionarea cercetarii disciplinare.Pot contesta aceasta dispozitie?Nu am fost anuntata ca s-a constituit o comisie disciplinara .ca sunt cercetata disciplinar ,nu mi-au fost aduse la cunostinta faptele pt care sunt cercetata disciplinar.Mentionez ca sunt in concediu medical cu piciorul in gips..si pana cand a venit aceasta decizie prin posta nu am stiut ca sunt cercetata disciplinar.Credeti ca ar fi cazul sa contactez un avocat si sa contest acest transfer?Va multumesc ca imi oferiti raspunsuri prompte.

Alte discuții în legătură

Transfer personal contractual Eu1977 Eu1977 Un angajat al unei institutii publice pe un post contractual se poate transfera la o alta institutie publica pe un post contractual echivalent? (vezi toată discuția)
Transfer personal contractual instituție publică felicia_albu@hotmail.com felicia_albu@hotmail.com Se poate face transferul personalului contractual dintr-o institutie publica pe un post similar de functionar public conf L153/2017, (vezi toată discuția)
Transfer in interes de serviciu LIANANICOLE LIANANICOLE Am ocupat , prin concurs, o functie de consilier superior pe perioada determinata. Titularul postului a facut cerere de transfer in alt judet. Ce ... (vezi toată discuția)