avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara ,angajatul in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara ,angajatul in concediu medical

Buna seara,imi puteti spune daca angajatorul a procedat corect in situatia in care s-a constituit o comisie de disciplina pe baza unei sesizari facute unui angajat, fara sa anunte angajatul ca este cercetat disciplinar ,si sa emita o dispozitie de transfer la o alta unitate din subordine cand acesta se afla in concediu medical?I-a fost trimisa dispozitia prin posta ,si datata cu 3 zile inainte de a o primi angajatul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 1 Decembrie 2019
Nu sunt functionar public ,fac parte din personalul contractual.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reiterez :
Daca sunteti bugetar - personal contractual -, atunci putem distinge :
- modificarea unilaterala a locului muncii , art.48 C.mun.

- transferul care opereaza numai intre doua institutii, si care poate fi , potrivit Legii 153/2017:
a) in interesul serviciului, numai cu acordul scris al persoanei care se transfera;
b) la cererea persoanei, in urma aprobarii cererii de transfer de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul si de la care se transfera.

Decizia poate fi contestata la Tribunalul in raza caruia domiciliati in termen de 45 de zile delacomunicare.
In dispozitie scrie ca sunt cercetata disciplinar conform art 102 din Legea 272/2004.si ca voi fi pe aceeasi functie pana la solutionarea cercetarii disciplinare.,la alt centruAsa cum am zis nu am fost anuntata ca sunt cercetata ,am aflat de la terte persoane care ar fi acuzatiile care mi se aduc si ca intr-un final nu sunt reale.Repet eu nu am fost anuntata decat prin acea dispozitie comunicata prin posta.Nu am fost convocata sa dau explicatii,sa ma apar.,poate din cauza medicalului.Am inteles ca s-a facut sesizare si la Politie,tot la fel am aflat intamplator.In dispozitie zice ca am 30 de zile sa contest aceasta decizie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind in concediu medical, posibil ca cercetarea disciplinara sa se efectueze dupa revenirea din medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer personal contractual Eu1977 Eu1977 Un angajat al unei institutii publice pe un post contractual se poate transfera la o alta institutie publica pe un post contractual echivalent? (vezi toată discuția)
Transfer personal contractual instituție publică felicia_albu@hotmail.com felicia_albu@hotmail.com Se poate face transferul personalului contractual dintr-o institutie publica pe un post similar de functionar public conf L153/2017, (vezi toată discuția)
Transfer in interes de serviciu LIANANICOLE LIANANICOLE Am ocupat , prin concurs, o functie de consilier superior pe perioada determinata. Titularul postului a facut cerere de transfer in alt judet. Ce ... (vezi toată discuția)