avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu imi pot folosi Numerele de Inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu imi pot folosi Numerele de Inmatriculare

Buna ziua ,

O sa fiu cat mai scurt si la obiect posibil,

Tatal meu s-a prezentat la DRPCIV in urma cu 6 ani , pentru a rezerva un Numar de inmatriculare folosit pe masina ce tocmai o vanduse , pentru o viitoare refolosire a acestora , pe un alt autovehicul ..
de la DRPCIV a primit o chitanta cu contravaloare de 30 de lei , ca dovada ca numerele au fost rezervate ...

Actele pe care le detine tatal meu sunt urmatoarele
Contract V-C
Chitanta doveditoare a rezervarii numerelor
Numerele de Inmatriculare .
Certificat Radiere la Fiscal

In prezent , nu poate refolosi numerele rezervate de el pentru ca de la ghiseu i s-a spus ca acestea sunt interzise la inmatriculare, pe motivul ca , pentru a le refolosi, trebuie sa demonstreze ce a facut cumparatorul autovehiculului care a fost vandut in urma cu 6 ani . pe motiv ca asa e legea ...

Acum , va rog sa imi spuneti , ce este de facut sau daca stie cineva ce lege este aceea care te obliga sa demonstrezi ce a facut cumparatorul autovehicolului ..

Multumesc mult !!!

Cel mai recent răspuns: Cozsminescu , utilizator 18:52, 30 Noiembrie 2019
In conditiile in care la instrainarea vehiculului vanzatorul a solicitat oficial si a achitat taxa pentru retinere placute de inmatriculare,nu se poate implica responsabilitatea cumparatorului care a solicitat alta configuratie pentru placutele de inmatriculare autoturism achizitionat
Multumesc !!
Doar ca raspunsul primit de la DRPCIV este ca ei nu pot gasi in baza de date faptul ca acel autoturism a fost inmatriculat si ca nu s-au eliberat alte placute dupa ce a fost vandut... si de aceea nu mai pot folosi numerele de inmatriculare .
Acest lucru mi se pare absurd , deoarece nu vad de ce un act vanzare cumparare nu anuleaza toate drepturile pe care le-am avut asupra autoturismului si implicit ma elibereaza de tot ce se intampla cu el dupa ..

Cum credeti ca ar trebuii sa procedez .. ? sa cer o audienta la seful de serviciu ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
Cozsminescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare placute inmatriculare auto! GeorgeGhelcea GeorgeGhelcea Salut. Ma confrumt cu o problema de ceva timp. Am nevoie de ajutorul cuiva sa ma lamureasca in privinta problemei. Nu vreau sa scriu prea mult... ... (vezi toată discuția)
Cedare numere de inmatriculare preferentiale mcfly mcfly Va salut, Urmeaza sa inmatriculez un autoturism. Vreau numere de inmatriculare preferentiale, in schimb combinatia dorita e pastrata de un prieten care nu o ... (vezi toată discuția)
Recuperare numere de inmatriculare de la noul proprietar zaris zaris Buna ziua. In luna august 2008 am vandut masina unei firme de intermediere auto, am incheiat contract de V-C si am radiat masina de la Administratia ... (vezi toată discuția)