avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cedare numere de inmatriculare preferentiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cedare numere de inmatriculare preferentiale

Va salut,
Urmeaza sa inmatriculez un autoturism. Vreau numere de inmatriculare preferentiale, in schimb combinatia dorita e pastrata de un prieten care nu o mai doreste si e de acord sa mi-o cedeze.
Rezervarea expira automat abia peste 8 luni.
Exista vreo modalitate sa renunte anticipat la combinatia pastrata in momentul in care predau actele pentru inmatriculare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mcfly , utilizator 10:01, 27 Iulie 2023
Întrebarea o adresați la DRPCIV:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
latka, moderator
Detinatorul numerelor de inmatriculare preferentiale poate sa se prezinte la ghiseu impreuna cu dv la momentul in care dv depuneti actele pentru inmatriculare auto ,prietenul urmand sa incheie documentele de predare numere preferentiale care se inregistreaza in sistem devin libere si le puteti solicita dv
Pentru cine mai cauta raspuns la intrebarea de fata, revin cu situatia actuala: numerele preferentiale pastrate nu se pot transmite si nu se poate renunta la pastrare. Singura modalitate de transmitere este amanarea inmatricularii pana la momentul expirarii rezervarii. Sau, inmatriculare cu numere la rand, urmand o operatie de schimbare a numerelor de inmatriculare in momentul expirarii rezervarii. Cu riscurile de rigoare, daca e o combinatie "vanata".
Cele de mai sus sunt valabile urmand procedurile legale. Cu donatii generoase sau cunostinte in locul potrivit, nu exclud si alte posibilitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere preferentiale vladb1984 vladb1984 buna am cumparat de curand un autoturism inmatriculat in Romania si cand am fost la serviciul de inmatriculari din iasi am vrut numere preferentiale. Raspunsul ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu otto2007 otto2007 Buna seara, mi-am schimbat domiciliul, trebuie sa schimb talonul masinii, permis, etc la schimbarea talonului ( pt ca am alta adresa dar tot eu sunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)