avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 recodificarea activitatilor din Actul constitutiv ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

recodificarea activitatilor din Actul constitutiv conform noului CAEN

Buna ziua tuturor!
Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de activitate conform noilor reglementari si sa aduc la zi Actul constitutiv.
Problema mea e una de formulare, deoarece nu vreau sa pastrez in obiectul de activitate toate codurile anterioare, vreau sa introduc doar ceea ce folosesc.
Concret: domeniul principal de activitate si activitatea principala raman aceleasi, dar se reduc substantial domeniile in care societatea poate desfasura activitate.
Este suficient sa scriu "se recodifica obiectul de activitate conform reglementarilor in vigoare " sau e nevoie si sa precizez ca "se modifica" sau "se restrage" activitatea societatii la domeniile enumerate?
Actiunea mea poate fi calificata ca o modificare prin restrangere a obiectului de activitate?

Multumesc!


Editez: Mentionez ca certificatul de inmatriculare este preschimbat in septembrie anul acesta.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
bernix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:22, 27 Noiembrie 2009
Din cate inteleg dvs ati facut recodificarea (fara sa solicitai un extras de registru) si nu ati depus la ORC actul constitutiv actualizat conform rev. 2.

Daca doriti sa radiati din AC unele coduri CAEN este nevoie sa precizati in AGA in mod expres care sunt acele coduri pe care nu le mai doriti.

Actul constitutiv actualizat trebuie sa cuprinda codurile conform rev 2 care doriti sa raman.
Multumesc pentru raspuns!
Situatia este exact cea descrisa de dvs., am preschimbat certificatul de inmatriculare fara sa depun la registru Actul constitutiv modificat.

Deci trebuie sa precizez in AGA codurile (noi?) ale activitatilor radiate si sa actualizez Actul constitutiv astfel incat sa contina numai activitatile pe care doresc sa le pastrez.

Problema mea este legata si de costuri: daca recodific toate activitatile din AC in forma actuala, costurile de publicare in Monitorul Oficial vor fi mai mari - ma gandesc - decat daca pastrez doar activitatile pe care ma desfasor acum sau inrudite cu acestea.

Am si o nedumerire: stiam ca in Monitorul Oficial se publica hotararile AGA si de aceea am trecut acolo codurile activitatilor pe care intentionez sa le pastrez. De ce le-as trece pe cele radiate cand ele nu vor mai exista? Asa sunt procedurile?

Si inca ceva: e necesara autentificarea Actului constitutiv sau il pot depune la Registru doar cu semnaturile asociatilor?

Multumesc inca o data!
Daca codurile pe care doriti sa le pastrati sunt mai putine le mentionati pe acestea in AGA (eu le mentionez pe cele mai putine - nu ma gandeam ca doriti sa scoateti asa de multe :D)

Actul constitutiv este valabil ca inscris sub semnatura privata, dar trebuie semnat si stampilat pe fiecare pagina in parte si nu uitati sa scoateti contorul de cuvinte pt AGA.
Multumesc tare mult pentru precizari!
Maine merg ma Registru si mi-au prins tare bine.
Puteti sa aveti in Hot. AGA o formulare de genul " se radiaza intregul obiect de activitate al societatii" si apoi " noul obiect de activitate este:...." .
In noul ob. de activitate puteti trece numai cele pe care le doriti

Alte discuții în legătură

Actualizare coduri caen in actul constitutiv actualizat RomeoR RomeoR Trebuie sa actualizam actul constitutiv al SRLului In actul constitutiv avem principalul domeniu de activitate 742 si principalul obiect de activitate 7420 ( ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)