avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Buna ziua.
In urma cu trei saptamani am inceput munca la un cabinet notarial. Pt perioada de invatat trei saptamani fara contract de angajare.
Dupa, mi a promis doamna notar, daca ma accepta dupa trei saptamani facem contractul imediat.
Urmeaza luna decembrie, dar spune dansa ca nu are rost pt. o luna sa faca contract, sa mai invet o luna(decembrie) si anul viitor face angajarea.
Eu asa stiu daca nu ai experienta in domeniul respectiv nu conteaza, trebuie facut contractul de munca in care scrie clar ca perioada de proba este trei luni, Este perioada de invatat, pot sa dau demisia sau poate sa rezilieze contractul, daca nu e satisfacuta cu mine angajatorul.
Nu este corect ce face doamna notar nini omeneste nici legal...
Ma puteti ajuta cu sfaturi.
Multumesc


Cel mai recent răspuns: Edit Szakacs Jakab , Consilier juridic 10:29, 1 Decembrie 2019
Buna ziua,
Chiar daca este perioada de proba, va trebui sa va faca contract de munca si sa va plateasca pentru aceasta perioada.Perioada de probă constituie vechime în muncă.
Inceperea activitatii nu poate fi facuta decât in ziua urmatoare in care CIM a fost inregistrat in revisal.

Editat; citare mesaj
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.

Nerespectarea acestei obligatii poate fi sesizata ITM-ului.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
.....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună bubu.b bubu.b Bună, am și eu o întrebare am fost sa ma angajez la o firma la care am început marți dimineață când am fost prima zi proba și am vb cu menegera care ... (vezi toată discuția)
Daca a venit itm onisim scripet onisim scripet daca a venit itm si a prins o echipa de 4 muncitori fara angajare cu un inginer care raspunde si a luat lucrarea vor fi sanctionati atat muncitorii cat si ... (vezi toată discuția)
Amenda itm Beni1995 Beni1995 Buna ziua In urma cu 3 luni , lucram la casa mea in Romania, iar un prieten ma ajuta. A venit control de la itm si am primit o amenda de 20.000 lei Pe ... (vezi toată discuția)