avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cedare drepturi părintești
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cedare drepturi părintești

Bună ziua! Scriu pt a va cere îndrumare într-o anumita problema pe care o voi relata mai jos:
Am o prietena, de cetățenie americana cu reședință în România de peste 11 ani. Doamna este căsătorită, are 4 copii ai dânsei și 2 nepoți. Din anul 2000 activează în România ca și președinte al unui ONG( înființat de către ea, soțul ei și alți prieteni) care lucrează cu copiii instituționalizați în centre de plasament.
Datorita acestei ocupații a cunoscut-o pe Cristina, pe când aceasta avea o vârstă frageda, de câțiva anișori. În acest moment Cristina este însărcinată in 6 luni, și dorește sa scape de copil. Prietena mea dorește sa adopte acest copil, și sa aibe toate drepturile asupra copilului (mama copilului este de acord în totalitate, deoarece întâi de toate nu o interesează copilul, tatăl nu se știe cine este, iar al doilea motiv este ca ea își dorește sa plece înapoi la treaba, cu noul ei iubit, în Germania) și sa îl poată scoate din tara atunci când este nevoie, ei călătoresc destul de des în atât în Europa cât și Statele Unite, acolo unde sunt stabiliți restul membrilor familiei. Care sunt pașii de urmat în aceasta situație? Care sunt șansele de a rezolva totul înainte ca Georgiana sa părăsească țara? Exista o teama ca odată plecata sa nu o mai putem găsi. Totodată țin sa menționez ca i s a oferit de către aceasta fundație sa își facă o viata aici, împreună cu acest copil, dar a renunțat din dorința de a se întoarce în Germania, singura.
Astept răspunsurile dvs și va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
Ana Dana C., utilizator

Alte discuții în legătură

Nastere in strainatate copil din afara casatoriei anomyss1987 anomyss1987 buna ziua. am o mare rugaminte sa ma ajutati. cumnata mea a nascut ieri in germania. ea este castorita in romania dar copilul nu este al sotului cu care nu ... (vezi toată discuția)
Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)
Plecatul de acasa/minori Cris224 Cris224 Bună ziua , scriu pentru prima data in aceasta comunitate și doar pentru ca am considerat de cuviință ca am nevoie de ajutor.. Momentan locuiesc in ... (vezi toată discuția)