avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Absolvire de penalitati viitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Absolvire de penalitati viitoare

Putem ajuta un restantier (prin hotarare a comitetului) care face un angajament de plata lunara esalonata, prin a nu-i mai calcula penalizari in aceasta perioada? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cerasela2018 , utilizator 17:29, 2 Decembrie 2019
Se poate.
Multumesc! Exista si vreo prevedere intr-o lege sau se poate doar ca hotararea a comitetului? Si alte opinii va rog.
este o negociere, o intelegere. Se practica astfel de angajamante de plata. Decizia comitetului e legea !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabilirea sistemului de penalizari, implicit cui si cand [nu] se aplica, se face de catre AG - art 53 lit j).
CEx nu e abilitat decat sa propuna AG - art 55 lit q). Orice decizie a CEx cu privire la modificarea sistemului de penalizari, implicit de modificarea a hot AG care nu prevede scutiri, nu ar fi legala.

Teoretic AG ar putea aproba scutirea respectivului dar daca unul dintre proprietari (membru sau nu al AP) se considera nedreptatit, va putea obtine anularea hot. AG. In primul rand n-ar fi corect fata de cei care vor fi penalizati in viitor, pe timpul scutiirii respectivului.

Legal ar fi ca AG sa suspende aplicarea de penalizari pentru toti proprietarii. Nu stiu cat e de corect ar fi si cati memebri ar vota 'pentru' dar macar e legal.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
CipM, utilizator
Multumesc amandurora!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Reducere penalitati bucurestinr3 bucurestinr3 Buna ziua, As vrea va rog,daca se poate,sa ma ajutati in urmatoarea problema: -Poate Asoc. de Propr. sa-i stearga unui anumit restantier o parte din ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie proprietari AdrianNicola AdrianNicola Spuneti-mi va rog daca se pot aplica penalitati pentru restantele unui proprietar care nu este membru al asociatiei de proprietari (vezi toată discuția)