avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie abonament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie abonament

buna ziua,
am si eu o problema, ca mai toata lumea care va contacteaza: acum 1 an si 11 luni, am ajutat o asa zis prietena sa isi faca un abonament de telefonie mobila -Vodafone- la care primea un telefon mai nou. Ea singura sau cineva din familia ei nu au ajutat-o in acel moment pentru ca nu puteau sa ii faca abonament fiindca nu aveau imobilul pe nume (zicea ea). Fara sa fi facut abonament nu putea sa ia telefonul fiindca nu avea bani. Cam din acel moment au inceput si problemele mele, fiindca am luat-o pe abonamentul meu, iar ea nu prea a avut obiceiul de a-si achita facturile la timp. Am avut de mai multe ori telefonul restrictionat, desi la mine la munca e vital sa am telefon valabil. Astfel ca am fost nevoita sa imi iau cartele, sa folosesc alte retele de telefonie-DIGI (RDS), cheltuieli pe care le-am suportat. Asta nu ar fi atat de nasol insa luna aceasta a avut convorbiri in valoare de 1550 lei si din cate vad nu prea vrea sa plateasca. Am vorbit la Vodafone si ei i-au restrictionat telefonul, insa eram oricum restrictionate, asa ca va intreb si eu cum as putea sa rezolv problema asta??, am incercat sa o contactez dar nu imi raspunde, exista vreo cale de constrangere????, sa ma adresez la firma unde lucreaza???, sau unui recuperator???, in cazul acesta o pot obliga sa plateasca ea onorariile???(pt ca alte cheltuieli ocazionate de ea nu stiu daca as mai putea suporta/financiar).

Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 20:35, 18 Ianuarie 2010
puteti incepe cu o plangere la politie pt inselaciune. ce dovezi aveti ca i-ati dat tel si referitoare la intelegerea dintre dvs?
am martori, pe fostul ei prieten si pe d-l care ne-a facut pe atunci acel contract.....
si pe toti cei care au sunato si o suna pe acel numar de tel inclusiv parintii ei, intelegere scrisa nu am facut pentru ca la acel moment nu ma gandeam ca o sa se ajunga la asa ceva, incerc acum sa vad daca o pot determina cumva sa ne intalnim si sa imi semneze recunoasterea debitului si a numarului

dar ce pot sa fac sa recuperez cat mai repede debitul fiindca cei de la vodafone nu vor decat sa incaseze banii??????????
in primul rand sunati la serviciul de relatii cu clientii si blocati cartela respectiva, sa nu o mai poata folosi (nu poate nici macar sa fie sunata). Poate astfel o veti constrange sa plateasca :O

o puteti actiona in instanta cu ceva sanse de castig :(avand macar vreo 2-3 martori, insa aceasta inseamna timp si bani:sorry: . Incercati cu o plangere la politie.
Binenteles trebuie sa aveti in vedere sa-si treaca abonamentul pe numele ei sau macar sa pastrati dvs cartela si atunci aveti garantia ca nu aveti cost suplimentar ... reduceti abonamentul la taxa de sim de vreo 3 euro cred lunar si ii platiti dvs, iar pe viitor sa va fie invatatura
Astazi am depus o plangere la politie !
Sper ca macar sa-i dea de gandit ca ar fi cazul sa plateasca si sper sa fi procedat bine. Abonamentul pentru numarul ei este deja blocat dar nu pot lua legatura in nici un fel cu ea pentru ca nu raspunde la nici un telefon.
Precizez ca nu am platit partea corespunzatoare ei din factura; prin urmare momentan nu beneficiez de serviciile de telefonie si risc anularea abonamentelor cu tot ce implica asta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am detinut o cartela telekom prepayd si eram in perioada ... rmarius18 rmarius18 Bună ziua, Am deținut o cartelă Telekom Prepaid și eram în perioada de grație (ultima dată încărcată în ianuarie 2023). În urmă cu 2 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru hartuire prin telefon LttlD3vil LttlD3vil Buna ziua, Am si eu o problema: acum 4 zile am gresit atunci cand am apelat un numar de telefon pe mobil (am gresit numarul), nu a raspuns nimeni, deci nu am ... (vezi toată discuția)
Sms-uri jignitoare romanik romanik Fiica mea primeste de 2 zile, zeci de SMS-uri porcoase, scuzati-mi termenul, dar nu-mi pot imagina ce minte bolnava pot avea unii. Nu avem nicio banuiala,mai ... (vezi toată discuția)