avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie abonament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie abonament

buna ziua,
am si eu o problema, ca mai toata lumea care va contacteaza: acum 1 an si 11 luni, am ajutat o asa zis prietena sa isi faca un abonament de telefonie mobila -Vodafone- la care primea un telefon mai nou. Ea singura sau cineva din familia ei nu au ajutat-o in acel moment pentru ca nu puteau sa ii faca abonament fiindca nu aveau imobilul pe nume (zicea ea). Fara sa fi facut abonament nu putea sa ia telefonul fiindca nu avea bani. Cam din acel moment au inceput si problemele mele, fiindca am luat-o pe abonamentul meu, iar ea nu prea a avut obiceiul de a-si achita facturile la timp. Am avut de mai multe ori telefonul restrictionat, desi la mine la munca e vital sa am telefon valabil. Astfel ca am fost nevoita sa imi iau cartele, sa folosesc alte retele de telefonie-DIGI (RDS), cheltuieli pe care le-am suportat. Asta nu ar fi atat de nasol insa luna aceasta a avut convorbiri in valoare de 1550 lei si din cate vad nu prea vrea sa plateasca. Am vorbit la Vodafone si ei i-au restrictionat telefonul, insa eram oricum restrictionate, asa ca va intreb si eu cum as putea sa rezolv problema asta??, am incercat sa o contactez dar nu imi raspunde, exista vreo cale de constrangere????, sa ma adresez la firma unde lucreaza???, sau unui recuperator???, in cazul acesta o pot obliga sa plateasca ea onorariile???(pt ca alte cheltuieli ocazionate de ea nu stiu daca as mai putea suporta/financiar).

Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 20:35, 18 Ianuarie 2010
In momentul in care am depus plangerea la Politie cei de acolo au spus ca se va incadra la abuz de incredere, acum am fost sa dam declaratia si ne-au zis ca deoarece este vorba despre bani nu se poate incadra ca fapta penala.
Cind ne-au zis adevarul ? Cand am depus plangerea sau acum ?
Daca banii nu sunt considerati bun abonamentul sau nr de telefon se pot considera bunuri ?
Este sau nu abuz de incredere ?
Au zis ca fiind vorba despre o suma de bani doar pot sa o cheme sa dea o declaratie si sa ii puna in vedere.
Este adevarat ?
asa este. politia nu o poate insa si obliga sa plateasca. insa acel inscris obtinut de dvs prin care isi recunoaste datoria si declaratia de la politie sunt probe solide pt a castiga in instanta.

cel mai bine ar fi sa platiti dvs la vodafone pt ca apoi sa va recuperati banii (posibil cu intarziere daca nu se respecta termenul de 30decembrie, dar sigur). ar fi mai ieftin pt dvs.

costurile pe care le aveti cu un eventual proces (avocat, taxe de timbru, etc) vor fi recuperate integral tot de la prietena dvs ca si cheltuieli de judecata

succes =D>
s-a rezolvat a platit
mersi de sfaturi
oricum pentru cine mai are astfel de probleme sa stiti ca efectul pe care il are sesizarea la politie plus presiuni din diferite directii (noi am fost cu declaratie de recunoastere numar la ea la servici, semnata si de doi martori) ajuta foarte mult

bafta oricui mai are astfel de probleme
si deschide-ti ochii :O prietenii nu sunt ceea ce par.........................=D>
bine ca s-a rezolvat cu bine ... data viitoare poate sunteti mai atenta =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am detinut o cartela telekom prepayd si eram in perioada ... rmarius18 rmarius18 Bună ziua, Am deținut o cartelă Telekom Prepaid și eram în perioada de grație (ultima dată încărcată în ianuarie 2023). În urmă cu 2 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru hartuire prin telefon LttlD3vil LttlD3vil Buna ziua, Am si eu o problema: acum 4 zile am gresit atunci cand am apelat un numar de telefon pe mobil (am gresit numarul), nu a raspuns nimeni, deci nu am ... (vezi toată discuția)
Sms-uri jignitoare romanik romanik Fiica mea primeste de 2 zile, zeci de SMS-uri porcoase, scuzati-mi termenul, dar nu-mi pot imagina ce minte bolnava pot avea unii. Nu avem nicio banuiala,mai ... (vezi toată discuția)