avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Daca intr-un contract incheiat intre un fotograf (PFA) si o institutie (persoana juridica) NU SE PREVEDE in mod explicit si CEDAREA DREPTURILOR DE AUTOR pentru materialul foto predat conform contractului si facturii aferente, fotograful poate instraina (vinde) materialul foto si unor terti? In contract se prevede, de exemplu, doar ca institutia poate folosi materialul foto in interesul institutiei in raport cu alte institutii (persoane juridice). In contract nu apar cuvintele CEDARE sau CESIUNE de DREPT DE AUTOR.
Trebuie sau nu mentionat explicit si CEDAREA DREPTURILOR DE AUTOR?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cumparare teren prin cedare contract de cesiune paladealex77@yahoo.com paladealex77@yahoo.com As vrea sa stiu cum pot intra in posesia unui teren (cum sa il intabulez pe numele meu), pe care cel ce detine drepturile asupra lui l-a dobandit printr-un ... (vezi toată discuția)
Caen firma si cesiunea drepturilor de autor AlinaCL AlinaCL Buna ziua! Firma mea este un SRL-D si este autorizata doar pentru activitati fotografice (cod CAEN 7420 - Activitati fotografice), nu si pentru cele video (ce ... (vezi toată discuția)
Caen firma si cesiunea drepturilor de autor AlinaCL AlinaCL Buna ziua! Firma mea este un SRL-D si este autorizata doar pentru activitati fotografice (cod CAEN 7420 - Activitati fotografice), nu si pentru cele video ... (vezi toată discuția)